Θα πλημμυρίσει τρακτέρ η Αθήνα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τεράστιο είναι το ενδιαφέρον που έχουν εκφράσει οι αγρότες προκειμένου να κατέβουν συντεταγμένα με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα, για το μεγάλο συλλαλητήριο, στις 18.30 το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης, 20 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την πρόθεση της έχει εκδηλώσει τριψήφιος αριθμός αγροτών!

Το μεγάλο ενδιαφέρον των αγροτών να διαδηλώσουν ειρηνικά τα αιτήματά τους στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση επιβεβαίωσε και ο μέλος της επιτροπής των αγροτικών μπλόκων, Γιάννης Κουκούτσης.

«Είναι λογικό να υπάρχει ενδιαφέρον από τους αγρότες, δεν έχουν καλυφθεί από όσα έχουμε πάρει, υπάρχει απογοήτευση και θυμός για τον τρόπο που παρουσιάζονται τα πράγματα» είπε ο κ. Κουκούτσης το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό SKAI.

Kαι συνέχισε τονίζοντας:

«Συνεχίζουμε με την απόφαση που έχουμε πάρει, καλούμε να είναι όλοι εκεί να διαδηλώσουμε ειρηνικά στην πλατεία Συντάγματος».

«Εμείς κρούουμε τον κώδωνα του κίνδυνου ότι η παραγωγική βάση της Ελλάδας συρρικνώνεται. Πρέπει να δοθούν άμεσα λύσεις και να δούμε τι γίνεται και με ΚΑΠ που έχει βγάλει στους δρόμους όλους τους αγρότες της Ευρώπης. Περιμένουμε απαντήσεις γιατί και μεις αγαπάμε την Ελλάδα, θέλουμε να μείνουμε στον τόπο μας», επεσήμανε ο κ. Κουκούτσης.

Το μέλος της επιτροπής των αγροτικών μπλόκων επανέλαβε τα αιτήματα:

«Πρώτο και κυριότερο αίτημα είναι το αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο στο 100% των αναγκών μας. Υπάρχουν τρόποι να μην γίνει λαθρεμπόριο, οι τεχνοκράτες ξέρουν τους τρόπους. Δεν μας λύνει το πρόβλημα αυτό που δίνει η κυβέρνηση». Για το ρεύμα είπε, τέλος, ότι «αυτό που ζητάμε είναι αυτό που μας κάνει βιώσιμους».

Συλλαλητήριο και στην Λέσβο!

Το δικό τους συλλαλητήριο θα κάνουν την ερχόμενη Τρίτη οι αγρότες στην Λέσβο μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νησιού.

Η κινητοποίηση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στον κόμβο της Λάρσου.

«Τώρα είναι η ώρα να εκφραστεί πιο μαζικά, πιο δυναμικά η αγανάκτηση των αγροτοκτηνοτρόφων του νησιού», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία και απευθύνει κάλεσμα σε όλες και όλους , αγρότες και μην «να στηρίξουν τον αγώνα μας, γιατί είναι αγώνας όχι μόνο για την επιβίωση τη δική μας αλλά όλου του λαού. Για να μπορούμε εμείς να παράγουμε φτηνά ποιοτικά και σε προσιτές τιμές προϊόντα προς όφελος και κατανάλωση όλων μας».

Τα σημερινά μπλόκα

Δεν θα πραγματοποιήσουν τελικά 48ωρο αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, στο ύψος του κόμβου Πορταριάς οι αγρότες.

Σύμφωνα με τον Alpha, οι αγρότες θα κλείσουν τον δρόμο από τις 7 μέχρι τις 9 σήμερα το βράδυ ενώ τον ίδιο αποκλεισμό θα κάνουν και αύριο.

Παράλληλα, σήμερα, αγρότες από τα Ιωάννινα θα αποκλείσουν με τα αγροτικά τους οχήματα την παλιά Ε.Ο Ιωαννίνων-Κοζάνης στον κόμβο Καλπακίου, σύμφωνα με όσα αναφέρει το epirus-tv-news.gr.

Οι αγρότες στην Ήπειρο αποφάσισαν να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, χαρακτηρίζοντας τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού απαράδεκτες και χωρίς αντίκρισμα, ενώ την ίδια ώρα απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ