Σαφές μήνυμα του πατριώτη Νίκου Δενδια για τα κυρίαρχα δικαιώματα της χώρας μας με πολλούς αποδέκτες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαφές μήνυμα για τα κυρίαρχα δικαιώματα της χώρας μας με πολλούς αποδέκτες απέστειλε εκ νέου ο Νίκος Δένδιας. Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις διεκδικήσεις της Άγκυρας. Σχολιάζοντας την παρενόχληση Καλύμνιων ψαράδων στα Ίμια τόνισε, μεταξύ άλλων:

«Την Συνθήκη της Λωζάνης μπορούν να την διαβάζουν εύκολα οι Τούρκοι και εμείς. Το πως ό,τι είναι πέρα από 3 μίλια της Τουρκίας είναι ελληνικό το ξέρουν πάρα πολύ καλά, το ξέρουμε και εμείς».

Απευθυνόμενος σε ώτα ένθεν κακείθεν του Αιγαίου πρόσθεσε με νόημα: «Προσπαθούν να δημιουργήσουν θέμα νησιών, για να έχουν μια δεύτερη γραμμή άμυνας στην απολύτως έωλη πρώτη γραμμή τους άμυνας, ότι τα νησιά δεν δικαιούνται Υφαλοκρηπίδας και Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Δημιουργούν, δηλαδή, και μια δεύτερη αμφισβήτηση, η οποία δεν μπορεί να γίνει παραδεκτή».

Για την επίσκεψη Ερντογάν στην Αίγυπτο έπειτα από 12 χρόνια

«Η υπογραφή της Ελληνο – Αιγυπτιακής συμφωνίας είναι η απάντηση του Δικαίου απέναντι στο παράλογο που συνιστά το Τουρκο – Λιβυκό μνημόνιο και οι κατανοήσεις τους με την Αίγυπτο είναι σαφέστατες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να καλλιεργήσουν σχέσεις με την Τουρκία. Ποτέ εμείς δεν το βλέπουμε ανταγωνιστικά ή αποκλειστικά. Αλλά πρέπει να ξέρουν πάντα ότι οι πρώτοι, ειλικρινείς και διαρκείς φίλοι τους είναι η Ελλάδα».

Για το ΝΑΤΟ και τις ίσες αποστάσεις απέναντι σε Τουρκία και Ελλάδα

«Το ΝΑΤΟ πρέπει να αντιληφθεί δύο πράγματα στην εξέλιξή του: Πρώτον, ότι είναι μια συμμαχία αξιών. Δεν είναι μόνο μια συμμαχία κρατών. Δεν είμαι βέβαιος ότι το έχει καταλάβει απολύτως. Αντίθετα, στην προσπάθειά του να εξευμενίσει την Τουρκία ή να κρατήσει την Τουρκία εντός των ορίων της συμμαχίας, ανέχεται ιστορικά συμπεριφορές που είναι στα όρια του απαράδεκτου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ