Η δικαιοσύνη τιμώρησε τον αστυνομικό που καταδίωξε σεσημασμένους για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ήταν αρχές Γενάρη του 2019, όταν ο ειδικός φρουρός γυρνούσε με τον 4χρονο τότε γιό του στο σπίτι του από παιδικό πάρτι. Λίγα μέτρα από την οικία του, είδε δυο Ρομά να απαγάγουν και να βάζουν με τη βία μια ηλικιωμένη γυναίκα και γειτόνισσα του μέσα στο αυτοκίνητό τους.

Οι δύο σεσημασμένοι Ρομά 36 και 46 ετών, ο ένας για απόπειρα ανθρωποκτονίας το 2009 και ο άλλος για ληστείες και απάτες, προσέγγισαν με το αυτοκίνητό τους την 82χρονη ηλικιωμένη την στιγμή που είχε βγάλει βόλτα το σκυλάκι της.

Με πρόφαση ότι δήθεν η κόρη της δικαιούται μία επιστροφή 2.000 ευρώ αλλά πρέπει πρώτα να πάρουν 800 ευρώ και σε συνδυασμό με σπρωξίματα και χρήση βίας, την επιβίβασαν στο αυτοκίνητο με σκοπό να την πάνε σε ΑΤΜ για να την ληστέψουν.

Αμέσως φώναξε στους Ρομά να αφήσουν την ηλικιωμένη όμως εκείνοι ανέπτυξαν ταχύτητα και επιχείρησαν να διαφύγουν. Εκείνος τους κατεδίωξε με τον 4χρονο γιο του μαζί, ενώ κάποια στιγμή, ακινητοποίησε το αυτοκίνητο ο σωματώδης 36χρονος σεσημασμένος οδηγός, κυριολεκτικά πέταξε έξω την ηλικιωμένη και όρμησε προς τον αστυνομικό χτυπώντας τον με τα χέρια του.

Μάλιστα, επιχείρησε να τραβήξει ένα περίστροφο που είχε στη ζώνη του και ο αστυνομικός τράβηξε εγκαίρως το δικό του όπλο και πυροβόλησε τέσσερις φορές σε κενό τομέα για εκφοβισμό, όμως πάνω στην πάλη μία σφαίρα βρήκε τον σεσημασμένο κακοποιό στο στήθος.

Εκείνος τρέχοντας μπήκε ξανά στη θέση του οδηγού και διέφυγαν με ταχύτητα. Ο αστυνομικός ενημέρωσε την Υπηρεσία του και εκείνος όπως και η ηλικιωμένη που ήταν καλά στην υγεία της αλλά σοκαρισμένη απ’ όλα αυτά, οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Αττικής.

Οι σεσημασμένοι Ρομά εγκατέλειψαν το όχημα στην Πεντέλη και με άλλο όχημα πέταξαν κυριολεκτικά τον 36χρονο βαριά τραυματισμένο απαγωγέα στην είσοδο του νοσοκομείου “Υγεία” με αποτέλεσμα λίγες ώρες μετά να υποκύψει στα τραύματά του.

Ο αστυνομικός που εκτός υπηρεσίας έδειξε ιδιαίτερο ζήλο, ρίσκαρε τη ζωή του αλλά και τη ζωή του 4χρονου γιού του που βίωσε όλη τη καταδίωξη και τη συμπλοκή, κατάφερε να διασώσει την 82χρονη τότε γειτόνισσά του χωρίς να τραυματιστεί, καταδικάστηκε σήμερα σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και απόπειρα ανθρωποκτονίας για τον 46χρονο σεσημασμένο Ρομά που ήταν συνεπιβάτης του οχήματος.

Το ερώτημα που θέτουμε είναι απλό. Η δικαιοσύνη τι ακριβώς θέλει από τους αστυνομικούς;

Να κάνουν ότι κοιμούνται και να αφήνουν το κάθε παραβατικό στοιχείο να εγκληματεί καθημερινά;

Ποιος αστυνομικός θα ρισκάρει το τομάρι του, όταν κινδυνεύει να καταστραφεί, να σκοτωθεί ή να φυλακιστεί αν εμπλακεί σε ανάλογο γεγονός με σκληρούς σεσημασμένους κακοποιούς;

Θέλουμε κράτος δικαίου με αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες ή κράτος με πλήρη ανομία;

Γιατί η έδρα το πρωί δεν διέταξε να συλληφθούν οι συγκεντρωμένοι Ρομά που απειλούσαν τη ζωή του αστυνομικού μπροστά στην έδρα;

Ποιος είναι τελικά πιο επικίνδυνος; Ο σεσημασμένος απαγωγέας ή ο πατέρας αστυνομικός που ενώ βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και γυρνούσε στο σπίτι του με τον 4χρονο του γιό του, προσπάθησε να αποτρέψει το κακό με όποιο ρίσκο;

Ποιος είναι όμως αυτός ο τόσο “κακός” αστυνομικός;

Δυόμιση χρόνια μετά την αιματηρή καταδίωξη, ο ίδιος αστυνομικός εν ώρα υπηρεσίας και η ομάδα του παίρνουν σήμα για ένταση από Ρομά σε ιατρείο επί της Λ. Ηρακλείου στη Νέα Ιωνία.

Νωρίτερα, ασθενής Ρομά και υπό την επήρεια αλκοόλ, υπεβλήθη σε ενδοσκοπική εξέταση με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Ο αστυνομικός ήταν αυτός που έκανε κάρπα στον Ρομά, ενώ του έδωσε και το φιλί της ζωής, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Όπως αποδείχθηκε αργότερα, ο συγκεκριμένος Ρομά, ήταν συγγενής με τον 36χρονο που είχε τραυματιστεί βαριά τον Γενάρη του 2019 στην Κηφισιά.

Συμπτώσεις, που δείχνουν στην πραγματικότητα αν ο συγκεκριμένος είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση τη μοιραία νύχτα.

policenews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ