Ο Βίλντερς ζητά την αποβολή της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

O Ολλανδός βουλευτής και επικεφαλής του «Κόμματος για την Ελευθερία», Γκέερτ Βίλντερς, αναδεικνύει για μια ακόμη φορά τον ρόλο της Τουρκίας και την χαρακτηρίζει «άνδρο της τρομοκρατίας». Επιπλέον, ζητά από τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ να προχωρήσουν στην αποπομπή της από τους κόλπους της Συμμαχίας.

Ο Βίλντερς επικαλείται δημοσίευμα του washingtonexaminer με τίτλο «Η Τουρκία άνδρο χρηματοδότησης της τρομοκρατίας», στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται:

Μετά την επίθεση στο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου, η Τουρκία έχει βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας για την χρηματοδότηση της Χαμάς μαζί με το Κατάρ και το Ιράν και την παροχή ασφαλούς καταφυγίου και στρατιωτικών μέσων. Αυτό που είναι λιγότερο γνωστό, όμως, είναι ότι η φιλο-ιρανική οργάνωση των ανταρτών της Υεμένης, Χούθιμ στηρίζεται από την Άγκυρα.

Επιπλέον, η Τουρκία έχει ενταχθεί στην λίστα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις χώρες που αποτελούν «άνδρο τρομοκρατίας». Ωστόσο, η κυβέρνηση Μπαιντεν αναζητεί νέους τρόπους για να ανταμείψει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και να αναστηλώσει τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις.

Καταλήγοντας το αμερικανικό Μέσο διερωτάται: «Δεν υπάρχει λογική εξήγηση γιατί πολλές αμερικανικές κυβερνήσεις εξακολουθούν να εναγκαλίζονται τον Ερντογάν ό,τι και να κάνει συμπεριλαμβανομένης της ευρείας στήριξής του στην τρομοκρατία. Εδράζεται στον παθολογικό φόβο των ΗΠΑ να μην απολέσουν την Τουρκία, όπως συνέβη με το Ιράν το 1979. Αυτό είναι λάθος και πρέπει να κοιτάξουμε καλύτερα τις σχέσεις μας με την Άγκυρα με το ερώτημα: Τι έχει απομείνει για να χαθεί;»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ