Καταζητούμενοι Αλβανοί βρίσκουν καταφύγιο στο Ντουμπάι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα τελευταία χρόνια, το Ντουμπάι έχει γίνει ένα ασφαλές καταφύγιο για τους καταζητούμενους από την αλβανική δικαιοσύνη, αλλά αυτό δεν θα διαρκέσει πολύ, σημειώνει αλβανικό δημοσίευμα.

Σε συνέντευξή του στα αλβανικά media,  ο διευθυντής διεθνών σχέσεων στην Κρατική Αστυνομία Πελούμπ Σεφέρι είπε ότι οι αλβανικές αρχές σε συντονισμό με την Ιντερπόλ εργάζονται για την επίτευξη συμφωνίας.

«Όλοι οι άνθρωποι που έχουν καταφύγει στα Ηνωμένα Εμιράτα θα αντιμετωπίσουν την αλβανική δικαιοσύνη πολύ σύντομα, θα έχουμε συμφωνία σε αυτό το σημείο».

Η Αλβανία έχει επί του παρόντος συμφωνίες έκδοσης μόνο με 5 χώρες, τις ΗΠΑ, την Αγγλία, την Ιταλία, την Ισπανία και το Κοσσυφοπέδιο, όπου τα καλύτερα αποτελέσματα είναι με την ιταλική πλευρά, ενώ σε άλλες περιπτώσεις ενεργεί σύμφωνα με το νόμο περί δικαιοδοτικών συμφωνιών με ξένες αρχές για ποινικές υποθέσεις.

Καλές σχέσεις έχει και η Αλβανία με την τουρκική πλευρά, όπου η ανταλλαγή πληροφοριών είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 2 γνωστών προσώπων του υποκόσμου, του βασιλιά της κοκαΐνης  Ντιτάν Ρετζέπι, ο οποίος αναμένεται να εκδοθεί, και του Ιμπραχίμ Λίτσι, καταζητούμενου για φόνο τον οποίο μόλις ξεκίνησε η διαδικασία. Ο Ιμπραχίμ Λίτσι έχει επίσης ανοιχτή ποινική υπόθεση στην Τουρκία.

« Η σύλληψη έγινε στις 13 Φεβρουαρίου σε μια γειτονιά της Κωνσταντινούπολης χάρη στην ανταλλαγή πληροφοριών με την τουρκική πλευρά. Τη στιγμή της σύλληψής του, βρέθηκε ένα πυροβόλο όπλο και πλαστά βελγικά έγγραφα», είπε ο Σεφέρι.

Σε μια εποχή που το έγκλημα δεν γνωρίζει σύνορα, η συνεργασία μεταξύ των αρχών είναι πολύ σημαντική.

Αρκεί να αναφέρουμε τα αποτελέσματα πριν από ένα χρόνο από την Interpol Tirana όπου, χάρη στην ανταλλαγή πληροφοριών, συνελήφθησαν 140 άτομα με σκοπό την έκδοση στη χώρα μας και άλλα 92 συνελήφθησαν με σκοπό την έκδοση σε άλλες χώρες όπου διέπραξε ποινικά αδικήματα. Μόνο το πρώτο δίμηνο του τρέχοντος έτους συνελήφθησαν 47 καταζητούμενοι.

« Η ανταλλαγή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο είναι πολύ σημαντική. Οι κύριοι σύμμαχοί μας είναι οι πολίτες, επομένως τους ενθαρρύνουμε να μοιράζονται οποιαδήποτε πληροφορία με την αστυνομία ή την Ιντερπόλ», επισημαίνει ο Σεφέρι.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ