Ειδικό επιδομα 718,50 ευρώ αλλα για πολύ λίγους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαθέσιμη είναι η ηλεκτρονική αίτηση για το Ειδικό Βοήθημα Ευάλωτων Ομάδων, ύψους 718,50 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε παιδί, που τέθηκε σε ισχύ από 29.12.2023.

Η συγκεκριμένη παροχή της ΔΥΠΑ αφορά στη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που δεν θεμελιώνουν δικαίωμα για το επίδομα ανεργίας. Η παροχή χορηγείται μία φορά ανά 2 έτη.

Αυτοί είναι οι δικαιούχοι

Γονείς μονογονεϊκής οικογένειας
Αποφυλακισμένοι
Γυναίκες, θύματα έμφυλης ή/και ενδοοικογενειακής βίας
Θύματα βίας – εμπορίας
Απεξαρτημένοι από εξαρτησιογόνες ουσίες

Ποια είναι τα κριτήρια

να είναι εγγεγραμμένοι στο Ψηφιακό Μητρώο Ανέργων της ΔΥΠΑ με μία από τις παραπάνω ιδιότητες κατά την υποβολή της αίτησής τους

να έχουν πραγματοποιήσει 1–75 ημέρες ασφάλισης στον e-EΦΚΑ οποτεδήποτε τα τελευταία 2 έτη πριν από την υποβολή της αίτησής τους (ή από την έναρξη της ποινής, για τους αποφυλακισμένους)

να έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ οι άγαμοι, 24.000 ευρώ οι έγγαμοι (προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ ανά τέκνο) ή 29.000 ευρώ οι μονογονεϊκές οικογένειες (προσαυξανόμενο κατά 5.000 € για κάθε τέκνο μετά το πρώτο) και παράλληλα, το ύψος των συνολικών ακαθαρίστων εσόδων από επιχειρηματική δραστηριότητα της οικογένειας
να μην υπερβαίνει τα 80.000 ευρώ

να μην είναι παράλληλα δικαιούχοι τακτικής επιδότησης ανεργίας, επιδόματος μακροχρόνια ανέργων, βοηθήματος αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων και ειδικού εποχικού βοηθήματος.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ