Τουρκία: Ξεκίνησε η ιδέα του σχεδιασμού για το αεροπλανοφόρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσαν ότι έχει ξεκινήσει η σχεδίαση ιδέας για το εντόπιο αεροπλανοφόρο.

Μάλιστα, το αρμόδιο τμήμα του τουρκικού υπουργείου πραγματοποίησε για το θέμα αυτό την εβδομαδιαία ενημερωτική συνάντηση.

Αξιωματούχοι του Υπουργείου, σχετικά με την επίσκεψη του Διοικητή των Ναυτικών Δυνάμεων Ναυάρχου Ερτζουμέντ Τατλίογλου στο «Design Project Office (DPO)» στην Κωνσταντινούπολη, σχετικά με τα σχέδια TF2000 και αεροπλανοφόρου, πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι η Διεύθυνση DPO εργάζεται για να πραγματοποιήσει το «MİLGEM Project», την πρώτη εθνική πλατφόρμα ναυτικού πολέμου της Τουρκίας.

Αναφέρθηκε ότι ξεκίνησε η ομάδα που σχηματίστηκε στο πλαίσιο της Διοίκησης Ναυπηγείων Taşkızak το 1997 για το σκοπό αυτό, και μεταφέρθηκε μετά τον σεισμό στην Gölcük (ελληνικά: Διολκίδες της αρχαίας Βιθυνίας) της 17ης Αυγούστου 1999 και ιδρύθηκε υπό την όνομα του Γραφείου Έργου MİLGEM στη Διοίκηση του Ναυπηγείου Κωνσταντινούπολης στις 12 Μαρτίου 2004.

Πηγές ανέφεραν ότι αυτό το γραφείο μετονομάστηκε σε Διεύθυνση DPO το 2010 και ότι συνέχισε τις δραστηριότητές του στο νέο του κτίριο στην πανεπιστημιούπολη Διοίκησης Ναυπηγείων Κωνσταντινούπολης από τον Σεπτέμβριο του 2015.

Οι πηγές σημειώνουν ότι το κύτος, τα μηχανήματα και τα ηλεκτρικά συστήματα, τα συστήματα μάχης και τα σχέδια ολοκλήρωσης συστημάτων των πολεμικών πλοίων πραγματοποιήθηκαν στη Διεύθυνση DPO, η οποία ενσωματώθηκε στη Ναυτική Τεχνική Διοίκηση στις 11 Αυγούστου 2017.

 Σημειώνεται ότι τα TCG HEYBELİADA (F-511), TCG BÜYÜKADA (F-512), TCG BURGAZADA (F-513) και TCG KINALIADA (F-514), είναι μεταξύ των πλοίων του έργου MİLGEM, των οποίων οι δραστηριότητες σχεδιασμού και ολοκλήρωσης πραγματοποιήθηκαν από τη Διεύθυνση DPO,  και ολοκληρώθηκαν, αντίστοιχα,  το 2011, 2013, το 2018 και το 2019.

Πηγές του Υπουργείου, ανέφεραν:

«Με την απόφαση που ελήφθη με την οδηγία του Προέδρου μας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να έχουμε εγχώριο και εθνικό αεροπλανοφόρο, ξεκίνησαν οι δραστηριότητες σχεδιασμού από το Γραφείο Σχεδιασμού της Διοίκησης των Ναυτικών μας Δυνάμεων.

«Έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στον σχεδιασμό της ιδέας, η οποία ξεκίνησε από τη Διεύθυνση του Γραφείου Σχεδιασμού».

TRT

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ