Απεκδύεται των ευθυνών του για το μπάζωμα στα Τέμπη ο Χρήστος Τριαντόπουλος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Κώστα Μπούμπα, ο τότε υφυπουργός είπε ότι δεν έδωσε την εντολή για το μπάζωμα, ότι δεν είχε αρμοδιότητα και δεν συμμετείχε στο Συντονιστικό.

Όπως ανέφερε την απόφαση πήραν οι «αρμόδιοι» της Πυροσβεστικής…

Ο Κ. Μπούμπας του επεσήμανε ότι υπάρχει η «σοβαρή καταγγελία» της Μαρίας Καρυστιανού και ο Χρ. Τριαντόπουλος απάντησε:

«Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη είναι κάτι που με έχει σημαδέψει, όπως και όλους μας. Γι’ αυτό και κάθε αναφορά γίνεται πάντα με σεβασμό στα θύματα, τους οικείους τους και στην ίδια την κοινωνία. Το είχα υπογραμμίσει και το Νοέμβριο. Καμιά σχέση δεν έχουν οι ισχυρισμοί αυτοί με την πραγματικότητα.

Οι αρμόδιοι που συμμετείχαν στο συντονιστικό αποφάσισαν τις παρεμβάσεις που έπρεπε να γίνουν στο χώρο μετά από ένα τέτοιο τραγικό δυστύχημα, όπως προβλέπεται. Οι απαντήσεις έχουν δοθεί. Διαμόρφωσαν το χώρο όπως οι ίδιοι έκριναν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και όχι σύμφωνα με εντολές, αλλά σύμφωνα, Για να ολοκληρώσουν τις έρευνες και να ανταποκριθούν στις βουλήσεις των συγγενών και των οικείων».

«Δεν έδωσα εντολές για κάτι, δεν είχα τέτοιο ρόλο, δεν είχα τέτοια αρμοδιότητα, δεν συμμετείχα στις συσκέψεις στο Συντονιστικό, δεν αναφέρομαι στην εξώδικη απάντηση του πρώην περιφερειάρχη. Ήμουν εκεί για να βοηθήσω όσους επιχειρούσαν σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Η δικαιοσύνη θα ρίξει φως με μόνο μέλημα το ποτέ ξανά όπως είπε και ο πρωθυπουργός», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ