Την παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την κατάσταση με τα τραίνα ζήτησε ο Βασίλης Κόκκαλης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά και το νέο περιστατικό με τον συρμό που αντιμετώπισε πρόβλημα στα φρένα του

Αν και η κυβέρνηση επιμένει ότι διορθώνεται η κατάσταση στον ελληνικό σιδηρόδρομο, τα περιστατικά αποδεικνύουν το αντίθετο.

Όπως συνέβη με τον συρμό που ξεκίνησε το μεσημέρι από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό τη Λάρισα, και παρουσίασε πρόβλημα στο σύστημα πέδησης και από το δεύτερο βαγόνι άρχισαν να βγαίνουν καπνοί!

Αυτό το νέο σοβαρό περιστατικό οδήγησε τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική Επιτροπή για το πολύνεκρο έγκλημα των Τεμπών, Βασίλη Κόκκαλη, να ζητήσει την παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την κατάσταση στα τραίνα.

Όπως τονίζει: «Ένα χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών που στέρησε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας και λίγες ώρες μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού στο οποίο ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωνε πως πρώτη η κυβέρνηση οφείλει να “ξεριζώσει την αποτυχία με τόλμη”, δεκάδες συμπολίτες μας έζησαν σήμερα το μεσημέρι στιγμές αγωνίας πάνω σε ένα τρένο. Όταν ο προαστιακός από Θεσσαλονίκη για Λάρισα, σύμφωνα με μαρτυρίες, αντιμετώπισε πρόβλημα στα φρένα του, ενώ ξέσπασε πυρκαγιά σε ένα βαγόνι».

Και προσθέτει: «Έναν χρόνο μετά η πραγματικότητα ξεπερνά κάθε φαντασία και εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Μητσοτάκης και οι συν αυτώ, δείχνουν πως δεν έχουν διδαχθεί ούτε τα αυτονόητα από τον άδικο θάνατο 57 ανθρώπων στα Τέμπη. Έναν χρόνο μετά, τα τρένα στον Ελληνικό σιδηρόδρομο, με την ανοχή – συνενοχή της κυβέρνησης, συνεχίζουν να κινούνται με διαρκή προβλήματα, εγείροντας σοβαρά ζητήματα ασφαλείας για τους επιβαίνοντες».

Όπως επεσήμανε «δυστυχώς, επιβεβαιώνεται» η θέση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξεταστική, ότι ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κ. Καραμανλής «δεν είχε θεσπίσει εθνικούς κανόνες ασφάλειας. Και δυστυχώς χωρίς κανόνες ασφάλειας συνεχίζει να λειτουργεί σήμερα ο ελληνικός σιδηρόδρομος κόντρα στα όσα επιτάσσει ρητώς η Ευρωπαϊκή νομοθεσία».

Και συμπληρώνει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ «δείχνει επικίνδυνα ανάλγητη, ζητάμε άμεσα την παρέμβαση της ανώτατης δικαστικής ηγεσίας του τόπου, ώστε να ληφθούν όλα εκείνα τα απαιτούμενα μέτρα, για να μη θρηνήσουμε κι άλλες ανθρώπινες ζωές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ