Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Νέες αποκαλύψεις από τον ακαδημαϊκό Παναγιώτη Παύλο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κ. Ασημακοπούλου εξακολουθεί να ψεύδεται. Σήμερα, πρωί Κυριακής, σε εκπομπή του Mega ισχυρίστηκε ότι συνέλεξε τα στοιχεία μας από επισκέψεις σε συλλόγους Ελλήνων,κλπ.

Εντυπωσιάζομαι με το απαράμιλλο πλέον αυτό θράσος, καθώς έχοντας -για κακή της τύχη- διατελέσει στο παρελθόν Πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νορβηγίας (και μάλιστα προτού η ιδία και το γραφείο της ασπαστούν τα GDPR), του μεγαλύτερου φορέα ελληνικής ομογένειας στη χώρα [αριθμεί αρκετές χιλιάδες μέλη, πάνω από 1.500 ήδη από το 2017], μπορώ να σας διαβεβαιώσω τα εξής.

Αφενός, ότι η ίδια δεν πραγματοποίησε ποτέ επίσημη επίσκεψη στη 🇳🇴 σκανδιναβική γη και ασφαλώς ουδέποτε στην 🇬🇷 Κοινότητα (αμφιβάλλω αν το έπραξε υπό μορφήν επίσημης επίσκεψης από το 2013 τουλάχιστον).

Αφετέρου, η νορβηγική νομοθεσία περί GDPR επιφέρει ασύλληπτα βαρέα πρόστιμα και κυρώσεις τόσο κατά του κατά νόμον υπευθύνου (forstander) όσο και κατά του ιδίου του φορέα/συλλόγου/κοινότητας, στην περίπτωση που τυχόν είτε διαρρεύσουν είτε διαβιβασθούν καθ’οιονδήποτε τρόπο αρχεία στοιχείων επικοινωνίας μελών των εμπλεκομένων φορέων.
[Ένας από τους λόγους αυτής της αυστηρότητας είναι ότι το νορβηγικό κράτος επιχορηγεί αδρά θρησκευτικούς συλλόγους και φορείς βάσει των εγγεγραμμένων μελών τους…].

Άρα, για την περίπτωση των Ελλήνων που ζουν στη Νορβηγία κι έλαβαν το σχετικό email προχθές, αφενός αποκλείεται να έχει αποκτήσει η ίδια η Ευρωβουλευτής πρόσβαση σε οιουδήποτε είδους βάσεις δεδομένων από τη Νορβηγία, αφετέρου είναι ηλίου φαεινότερον το ψεύδος και της σημερινής δήλωσής της. [Εξάλλου, υπάρχουν Έλληνες αποδέκτες του email της στη Νορβηγία οι οποίοι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε κανέναν ομογενειακό φορέα ή σύλλογο].

Θα άξιζε ίσως να βρει η κ. Ευρωβουλευτής τρόπους ευσχήμου αναδιπλώσεως, εκτός κι αν η στρατηγική της είναι να εκμεταλλευθεί όλην αυτήν τη δημοσιότητα προκειμένου να επενδύσει στην επανεκλογή της καλύπτοντας έτσι τα αβυσσαλέα κενά ουσιώδους πολιτικής συνεισφοράς κατά τα προηγούμενα πέντε χρόνια παρουσίας της στο Ευρωκοινοβούλιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ