Οι browsers χαρακτηρίζουν μη ασφαλή την πλατφόρμα των απόδημων λόγω της μαζικής διαρροής

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Toν ασκό του αιόλου άνοιξαν οι καταγγελίες Ελλήνων του εξωτερικού για διαρροή των προσωπικών τους ηλεκτρονικών διευθύνσεων στο γραφείο της ευρωβουλευτή της Νέας Δημορκατίας, Αννας-Μισέλ Ασημακοπούλου, που τους έστειλε διαφημιστικά e-mails ενόψει των ευρωεκλογών.

Σήμερα δεν μπορεί κανείς να επισκεφτεί την πλατφόρμα apodimoi.gov.gr, γιατί μεγάλοι browsers, Google Chrome, Mozilla Firefox και Microsoft Edge, θεωρούν ότι «η σύνδεση δεν είναι ιδιωτική» και ότι «εισβολείς ενδέχεται να προσπαθήσουν να κλέψουν τις πληροφορίες σας».

Το υπ. Εσωτερικών και η ίδια εκ νέου «γαλάζια» υποψήφια ισχυρίζονται ότι δεν της παρείχε το ΥΠΕΣ e-mails, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία, αλλά δεν πείθουν τους απόδημους, που προχώρησαν στις σχετικές καταγγελίες.

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις η κ. Ασημακοπούλου υπέπεσε σε αντιφάσεις προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα αλλά δεν κατάφερε να εξηγήσει το πώς τα στοιχεία αυτά έφτασαν στα χέρια της, με νόμιμο τρόπο.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε εξηγήσεις από την κυβέρνηση προαναγγέλλοντας προσφυγή στη Δικαιοσύνη κάνοντας λόγο για «πολύ σοβαρό χτύπημα στο αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας και στην εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος, λίγο πριν τις εκλογές με τη νέα διαδικασία της επιστολικής ψήφου»

Και ο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ζήτησε απαντήσεις κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή προς την υπ. Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, και επισήμανε πως προκύπτουν μείζονα ερωτήματα από τις δημόσιες καταγγελίες εκλογέων εξωτερικού ότι τα email χρησιμοποιήθηκαν χωρίς τη συγκατάθεσή τους από την ευρωβουλευτή.

Το ζήτημα έφτασε στην Κομισιόν , καθώς ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, και ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Στέλιος Κούλογλου, κατέθεσαν ερωτήσεις για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων κατέθεσε. Ο δεύτερος ανακοίνωσε ότι προσφεύγει στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Με πληροφορίες απο το efsyn.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ