Οι ΗΠΑ «πέταξαν στα σκουπίδια» τα τούρκικα προϊόντα την ώρα που εμείς εισάγουμε ανελέητα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μία σοβαρότατη δικαστική υπόθεση που τελεσιδίκησε με βαριές καταδίκες για τους Τούρκους εμπλεκόμενους, αποδεικνύει ότι τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα που εξάγουν οι Τούρκοι, είναι τουλάχιστον κακής ποιότητας, αν όχι επικίνδυνα. Αυτό θα πρέπει να θορυβήσει επιτέλους τις ελληνικές αρχές, καθώς το εμπορικό ισοζύγιο στον πρωτογενή τομέα γέρνει επικίνδυνα υπέρ της Τουρκίας και εις βάρος των Ελλήνων παραγωγών με το κράτος να κάνει τον τροχονόμο…

Κορυφαίος Τούρκος επιχειρηματίας (φωτό αριστερά), εκλεκτός του Ερντογάνκαι οι συνεργάτες του ενορχήστρωσαν ένα περίπλοκο σχέδιο για την πώληση «δόλιων» βιολογικών σιτηρών και κοτόπουλου στην αγορά των ΗΠΑ μέσω δικτύου εταιρειών, που τελικά οδήγησε στη δίωξη τους μετά από ομοσπονδιακή ποινική μήνυση και αστική αγωγή στα αμερικανικά δικαστήρια.

Στο επίκεντρο της συνωμοσίας απάτης ήταν ο νεκρός πλέον Τούρκος επιχειρηματίας Hakan Bahçeci, μαζί με τους συνεργάτες και τις εταιρείες του από την Τουρκία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) και τις ΗΠΑ. Ένα δίκτυο εταιρειών που διαχειριζόταν ο Bahçeci και οι συνεργάτες του έπαιξαν ρόλο στην αλυσίδα εφοδιασμού διαφόρων γεωργικών προϊόντων, που περιελάμβανε σιτηρά, φασόλια, σόγια, ζωοτροφές, όσπρια, ξηρά τρόφιμα, κρέας και κοτόπουλο.

Ο Bahçeci, ο οποίος απεβίωσε τον Μάιο του 2020, υπηρέτησε ως μακροχρόνιος εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από το 2011 έως το 2017, κατέχοντας τη θέση του προέδρου του Τουρκικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου που εδρεύει στο Ντουμπάι (γνωστό και ως Τουρκικές Επιχειρήσεις Συμβούλιο Ντουμπάι & Βόρεια Εμιράτα, TBC). Αυτό το συμβούλιο συνδέεται με το Συμβούλιο Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων της Τουρκίας (DEİK), που λειτουργεί υπό το Υπουργείο Εμπορίου.

Σε μια αγωγή 20 εκατομμυρίων δολαρίων που κατέθεσε η Εταιρεία της Βιρτζίνια, Global Natural, αποκαλύφθηκε ότι ο Bahçeci ήταν ο εγκέφαλος πίσω από ολόκληρο το σχέδιο και ότι άλλοι χρησιμοποιούσαν επίσημες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είχαν εκχωρηθεί στη Hakan Organics DMCC της Bahçeci στις επικοινωνίες τους με τους διευθυντές της Global Natural, παρόλο που εκπροσωπούσαν επίσης άλλες εταιρείες. όπως η Beyaz Agro και η Agropex.

Είχε προηγηθεί Επιστολή του USDA που ενημέρωνε τον Göksel Beyaz για την ανάκληση της βιολογικής πιστοποίησης της εταιρείας του, έπειτα από ελέγχους.

Εννοείται ότι το σύνολο των τουρκικών εταιρειών αλλά και των αμερικανικών που διακινούσαν τα προϊόντα τους, χρεοκόπησαν η κατασχέθηκαν από τις αρμόδιες αρχές.

Φανταστείτε να γινόταν σοβαροί έλεγχοι στα τελωνεία του Έβρου όπου περνούν ανεξέλεγκτα τα τούρκικα προϊόντα κατακλύζοντας την ελληνική αγορά.

Πληροφορίες από το Nordic Monitor

ΔΗΜΟΦΙΛΗ