Θρίλερ κατασκόπων στην Κωνσταντινούπολη – Συνελήφθησαν ύποπτοι για συνεργασία με την Μοσάντ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι αντιπαραθέσεις κατασκόπων στην Κωνσταντινούπολη δεν έχει τέλος. Σε επιχείρηση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών MİT και της Αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης, συνελήφθησαν 7 ύποπτοι, μεταξύ των οποίων ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ, ο οποίος πούλησε τις πληροφορίες στην ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών- Mossad.

Όπως σημειώνουν τα τουρκικά media:

Σε κοινή επιχείρηση που οργανώθηκε από τον Εθνικό Οργανισμό Πληροφοριών ( MİT ) και το Αστυνομικό Τμήμα της Κωνσταντινούπολης, συνελήφθησαν 7 άτομα που ήταν αποφασισμένα να πούλησαν τις πληροφορίες που απέκτησαν στην ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών Μοσάντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες των πηγών ασφαλείας, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση από το τμήμα αντικατασκοπείας της MİT και του Τμήματος Αντιτρομοκρατικής Αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης κατά των υπόπτων που φέρεται να πούλησαν τις πληροφορίες που απέκτησαν στη Μοσάντ.

Διαπιστώθηκε ότι ένας από τους επτά υπόπτους ήταν ο Χάμζα Τουρχάν Αϊμπέρκ, πρώην δημόσιος υπάλληλος που συμμετείχε σε πρωινά προγράμματα στην τηλεόραση και η Mossad είχε επικοινωνήσει μαζί του μέσω του ατζέντη του με την κωδική ονομασία «Victoria».

Η MİT διαπίστωσε ότι ο Αϊμπέρκ, ο οποίος λέγεται ότι ήταν ιδιωτικός ντετέκτιβ, διέρρεε πληροφορίες στη Mossad αντί χρηματικής αμοιβής.

Αποκαλύφθηκε ότι ο Αϊμπέρκ, σχημάτισε μια ομάδα ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων δημοσίων αξιωματούχων, για να παρέχει πληροφορίες στη MOSSAD, συγκέντρωσε πληροφορίες για ανθρώπους και εταιρείες της Μέσης Ανατολής στην Τουρκία μετά από οδηγίες που έλαβε.

Είχε εκπαιδευτεί από την Μοσάντ

Ο Αϊμπέρκ, έγινε γνωστό ότι είχε λάβει εκπαίδευση από τη Μοσάντ στο Βελιγράδι το 2019 σχετικά με τις εργασίες που έπρεπε να γίνουν, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από την ισραηλινή μυστική υπηρεσία για απλές δουλειές.

Ενώ ο Αϊμπέρκ χρησιμοποιούσε μυστικές εφαρμογές επικοινωνίας υπό την καθοδήγηση της Mossad, λάμβανε επίσης πληρωμές σε κρυπτονομίσματα, ώστε να μην αντικατοπτρίζονται στα επίσημα αρχεία.

Έγινε γνωστό ότι ο Αϊμπέρκ, ο οποίος, εκτός από τη διαρροή πληροφοριών, έκανε επίσης απειλές και επακόλουθες ενέργειες, μετέφερε αμέσως τις τοποθεσίες των ανθρώπων-στόχων του στη Mossad με τη συσκευή παρακολούθησης που τοποθέτησε στα οχήματά τους, παρενόχλησε αυτούς τους ανθρώπους και τους απειλούσε κατά καιρούς.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ