Σημάδια παρακμής

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Γιώργος Βενετσάνος

Σε αυτήν την χώρα κάποιοι λειτουργούν με κριτήρια ολιγαρχίας, πως αλλιώς να εξηγήσουμε τις απίθανες καταστάσεις που βιώνουμε μπροστά στα μάτια μας.

α) Σκάνδαλο υποκλοπών, παρακολουθούσαν πολιτικούς ηγέτες ακόμα και τον αρχηγό του στρατεύματος.

β) Γίνεται το «έγκλημα» στα Τέμπη και τρέχουν άρον- άρον να τσιμεντώσουν την περιοχή για να μην φανεί τι ήταν αυτό που προκάλεσε την τεράστια έκρηξη.

γ) Περιφρονούν το Σύνταγμα των Ελλήνων, θέλοντας σώνει και καλά να περάσει νομοσχέδιο που να επιτρέπει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων σε βάρος της δημόσιας παιδείας, που είναι υποχρεωμένη εκ του συντάγματος να παρέχει στους πολίτες αυτού του τόπου και το κυριότερο, χωρίς να έχει προηγηθεί αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος.

δ) Έχουμε μια ευρωβουλευτή της σημερινής κυβέρνησης η οποία στέλνει έμμεσο διαφημιστικό μήνυμα στους ομογενείς για την κυβέρνηση της και την ίδια. Μάλιστα μετά τον σάλο που ξεσηκώθηκε δήλωσε ότι τα mail των αποδήμων τα πήρε με την συγκατάθεσή τους. Εν συνεχεία είπε ότι τα πήρε από τους εκλογικούς καταλόγους, ενώ οι εκλογικοί κατάλογοι δεν περιέχουν email! Κατόπιν ότι τα ζήτησε από το Υπουργείο Εσωτερικών, μονό που το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω του Γενικού Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης Αθανάσιου Μπαλέρμπα δήλωσε ότι δεν παρέχει διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εκλογέων σε υποψηφίους, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία. Είναι σαφές λοιπόν ότι αυτά που λέει η ευρωβουλευτής έρχονται σε αντιπαράθεση μεταξύ τους.

Πολλοί Έλληνες ψηφοφόροι του εξωτερικού, καταγγέλλουν ότι ουδέποτε έδωσαν έγκριση για αποστολή μηνυμάτων πολιτικού περιεχομένου, ανάμεσα σε αυτούς και η Matina Stevis-Gridneff, υπεύθυνη του γραφείου Βρυξελλών των New York Times η οποία σε δημόσια ανάρτησή της δηλώνει ότι: «Και εγώ έλαβα αυτά τα δυο μέιλ εντός ωρών στο προσωπικό μου μέιλ. Η ευρωβουλευτής χρησιμοποιεί το επαγγελματικό μου μέιλ για δελτία Τύπου. Δεν έχω ποτέ επικοινωνήσει από τον προσωπικό μου λογαριασμό μαζί της. Το προσωπικό μου μέιλ το χρησιμοποιώ αποκλειστικά για το ΥΠΕΣ», προσέξτε την λέξη ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ δηλαδή το έχει η πολίτης και το ΥΠΕΣ και ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ, συμπέρασμα; Εκεί στο ΥΠΕΣ ας ψαχτούν να δουν ποιος διαρρέει προσωπικά δεδομένα πολιτών.

Από που λοιπόν τα βρήκε η κυρία ευρωβουλευτής και χρησιμοποίησε προσωπικά δεδομένα εν αγνοία των παραληπτών; Δυστυχώς βλέπουμε ότι κυβέρνηση και στελέχη της διακατέχονται από εάν πνεύμα ιδιοκτησίας του κράτους, που μόνο σε ολιγαρχικά καθεστώτα το συναντάς. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως χτυπήσαν πάνω σε βράχο, που λέγεται ομογένεια εδώ δεν έχουν να κάνουν με τους φτωχοποιημένους ιθαγενείς εντός Ελλάδος, που τους κουνά μερικά μπιχλιμπίδια αποπροσανατολίζοντας τους και υφαρπάζοντας τους την ψήφο. Έχει να κάνει με πολίτες διαφορετικών μεν πολιτικών αποχρώσεων, αλλά πολίτες που σέβονται την προσωπικότητα τους και τον ίδιο σεβασμό απαιτούν από όλους, ειδικά από όσους εκπροσωπούν την πατρίδα τους. Είναι πολίτες που στις χώρες που πήγαν ή μεγάλωσαν, τους έμαθαν να σέβονται αξίες όπως αυτές των προσωπικών δεδομένων, για αυτό και αντιδρούν με σφοδρότητα και κάνουν άριστα, προστατεύοντας με αυτόν τον τρόπο την δική τους αξιοπρέπεια αλλά και της Ελλάδος, σε αντίθεση με την ντόπια πολιτική ηγεσία που δείχνει σημάδια παρακμής, σίψης, αυταρχισμού και αποσύνθεσης τα οποία μεταφέρονται και στον ντόπιο πληθυσμό μετατρέποντας την χώρα μας σε ουραγό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ