Ο Τούρκος πρόεδρος απείλησε όποιον εμποδίσει τις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στις γειτονικές χώρες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Καλούμε όλους στην περιοχή να σεβαστούν τη στρατηγική μας για την ασφάλεια. Διαφορετικά, θα ευθύνονται για την ένταση που θα προκύψει», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, προσθέτοντας ότι οι διασυνοριακές επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού θα συνεχιστούν, όπως γράφουν σήμερα τα τουρκικά media.

 «Είμαστε έτοιμοι να ολοκληρώσουμε τον κύκλο που θα ασφαλίσει τα ιρακινά μας σύνορα. Αυτό το καλοκαίρι θα έχουμε λύσει οριστικά το ζήτημα που αφορά τα σύνορα στο Ιράκ», είπε.

Τα κυριότερα σημεία από την ομιλία του Προέδρου Ερντογάν είναι τα εξής: Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας στον ΟΗΕ, παρακολουθήσαμε τη Σύνοδο Κορυφής της Παγκόσμιας Κυβέρνησης που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι. Με την ευκαιρία αυτή, είχαμε συναντήσεις με τον πρόεδρο καθώς και με άλλους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων. Μετά την επίσκεψή μας στο Ντουμπάι, είχαμε συναντήσεις με τον κ. Σίσι. Εδώ, μιλήσαμε λεπτομερώς για το εμπόριο και την άμυνα, ειδικά το Παλαιστινιακό. Συζητήσαμε κοινά βήματα που μπορούμε να κάνουμε για να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα.

«Η τρομοκρατία στο  βόρειο Ιράκ θα λυθεί αυτό το καλοκαίρι»

Είμαστε έτοιμοι να ολοκληρώσουμε τον κύκλο που θα διασφαλίσει τα ιρακινά μας σύνορα. Αυτό το καλοκαίρι, θα έχουμε λύσει οριστικά το ζήτημα που αφορά τα ιρακινά σύνορά μας. Ο στόχος μας παραμένει η δημιουργία ενός διαδρόμου ασφαλείας κατά μήκος των συριακών συνόρων. Καλούμε όλους στην περιοχή να σεβαστούν τη στρατηγική μας για την ασφάλεια. Διαφορετικά, θα ευθύνονται για την ένταση που θα προκύψει. Έχουμε προετοιμασίες που θα φέρουν νέους εφιάλτες σε όσους πιστεύουν ότι μπορούν να γονατίσουν την Τουρκία με μια τρομοκρατική οργάνωση κατά μήκος των νότιων συνόρων της.

Παράδειγμα το Αζερμπαϊτζάν…

Θα παραδοθούμε στους ιμπεριαλιστές και τα εργαλεία τους που περιμένουν να γονατίσουμε; Ποτέ, βλέπεις τι συμβαίνει γύρω μας. Γίναμε όλοι μαζί μάρτυρες πώς οι αδελφοί μας από το Αζερμπαϊτζάν απελευθέρωσαν τόσο τα κατεχόμενα εδάφη τους όσο και το Καραμπάχ.

Όλοι παρακολουθούμε πώς ξεκίνησε ο Ουκρανο-Ρωσικός πόλεμος στον βορρά μας και πώς έφτασε μέχρι σήμερα. Είναι ξεκάθαρο ποιος υποστηρίζει τη σφαγή του Ισραήλ στη Γάζα. Ως Τουρκία, προσπαθούμε να υποστηρίξουμε τους αδελφούς μας από τη Γάζα με τις διπλωματικές μας πρωτοβουλίες, την ανθρωπιστική βοήθεια και τις ειλικρινείς κραυγές μας. Η Τουρκία κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για τη Γάζα και την Παλαιστίνη και θα συνεχίσει να το κάνει. Υπάρχει ανάγκη ο ισλαμικός κόσμος να ενωθεί ως ένας περισσότερο από ποτέ.

Πουλήσαμε μη επανδρωμένα αεροχήματα σε 50 χώρες- Μεγάλη αύξηση της αμυντικής παραγωγής

Μέχρι σήμερα, έχουμε υπογράψει συμβόλαια με 50 χώρες για 770 UAV. Πέρυσι, το ποσό των εξαγωγών ήταν 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Σπάσαμε νέο ρεκόρ με τις εξαγωγές στον τομέα της άμυνας και της αεροδιαστημικής το πρώτο δίμηνο του 2024.

Η αμυντική μας βιομηχανία, η οποία έχει γίνει παγκόσμιο εμπορικό σήμα στα χερσαία οχήματα, εξάγει περίπου 4.500 τροχοφόρα οχήματα τακτικής σε 40 διαφορετικές χώρες από κάθε ήπειρο.

Πέρυσι, οι εξαγωγές χερσαίων οχημάτων μας έφτασαν τα 500 εκατομμύρια δολάρια.

Είμαστε από τους πρώτους σε πυρομαχικά και πυραυλικά συστήματα. Η Τουρκία παράγει τα δικά της πολεμικά πλοία και εξοπλίζει αυτά τα πλοία με ραντάρ, αισθητήρες, συστήματα επικοινωνίας, πυραύλους και τορπίλες.

Εξάγαμε 140 μονάδες σε 10 χώρες, όπως πλοία αποβίβασης δεξαμενών, πλοία προσγείωσης, περιπολικά και ταχείας αντίδρασης και πλοία υποστήριξης υλικοτεχνικής υποστήριξης.

Πέντε από τα Hürkuş, τα πρώτα επανδρωμένα εκπαιδευτικά και κλειστά αεροσκάφη της Τουρκίας, χρησιμοποιούνται επί του παρόντος από τις αεροπορικές δυνάμεις δύο διαφορετικών χωρών.

Εκτός από τα οχήματα που παράγουμε, ο πυργίσκος μας προτιμάται δίπλα σε ξένα οχήματα.

Πουλήσαμε 1200 πυργίσκους όπλων σε 24 χώρες. Τα UAV Kamikaze είναι επίσης μεταξύ των προϊόντων μας σε ζήτηση.

Εξάγαμε 1500 drones καμικάζι σε 11 χώρες

Σήμερα, τα ελαφρά όπλα και τα πιστόλια μας χρησιμοποιούνται σε 111 διαφορετικές χώρες του κόσμου. Η Τουρκία είναι μεταξύ των 3 κορυφαίων στον κόσμο με τις 40 εξαγωγές ραντάρ της σε 10 χώρες.

Κάθε προϊόν που έχει σχεδιάσει, παράγει και θέσει σε λειτουργία η χώρα μας έχει ήδη έναν πελάτη. Αρκεί να ολοκληρώσουμε τα έργα μας ένα προς ένα δουλεύοντας με υπομονή, επιμονή, προσοχή και αποφασιστικότητα.

Έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο στην αμυντική βιομηχανία. Είμαστε μία από τις 3 κορυφαίες χώρες στον κόσμο στην τεχνολογία UCAV.

«Κοιτάζουμε τι χρειάζεται η Τουρκία»

Όταν τα συριακά σύνορά μας απειλήθηκαν με ρουκέτες, αφαίρεσαν τα υπάρχοντα συστήματα αεράμυνας στη χώρα μας. Δεν έχουμε ξεχάσει αυτούς που μοίρασαν όπλα που δεν πούλησαν στην Τουρκία και τα έδωσαν σε τρομοκρατικές οργανώσεις και τα χρησιμοποίησαν εναντίον μας. Γι’ αυτό λέμε ότι δεν μας ενδιαφέρει πλέον ποιος λέει τι. Τώρα κοιτάμε μόνο τι χρειάζεται η Τουρκία.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ