Η πιο ακριβή Τσικνοπέμπτη η φετινή – Απλησίαστες οι τιμές για τους καταναλωτές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από νωρίς το πρωί έχουν πάρει «φωτιά» οι ψησταριές σε όλη τη χώρα. Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για το τσίκνισμα τόσο σε ταβέρνες και εστιατόρια, όσο και στα σπίτια. Οι κρατήσεις στα ψητοπωλεία και τις ταβέρνες έχουν «χτυπήσει» κόκκινο λόγω της ημέρας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι φανατικοί κρεατοφάγοι θα κληθούν να βάλουν βαθύτερα το χέρι στην τσέπη σε σχέση με πέρσι, καθώς η ακρίβεια δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστα τα εστιατόρια. Υπολογίζεται πως η μέση τιμή του τραπεζιού της «Τσικνοπέμπτης» θα είναι αυξημένη κατά 10% με 12% τόσο για αυτούς που θα επιλέξουν να αγοράσουν κρέατα από το κρεοπωλείο, όσο και για όσους αποφασίσουν να βγουν έξω να διασκεδάσουν. Σήμερα, Πέμπτη 7/3, η παραδοσιακή Τσικνοπέμπτη αναμένεται να είναι η πιο ακριβή από κάθε άλλη χρονιά! Φτηνότερη προβλέπεται είναι μόνο η Βαρβάκειος για αγορά κρεατικών. Όσοι δεν μπορούν να πάνε στην κεντρική αγορά θα επιλέξουν συνήθως τα σούπερ μάρκετ κυνηγώντας την λίγο καλύτερη τιμή σε σχέση με τα συνοικιακά κρεοπωλεία. Εκεί, το αρνί γάλακτος ελληνικό πωλείται στα 9,99 ευρώ έως 10,45 το κιλό.

Οι καταναλωτές θα βρουν το ελληνικό μπούτι κοτόπουλο από 2,95-3,99 ευρώ το κιλό. Σε σχέση με πριν από λίγους μήνες, οι τιμές έχουν απογειωθεί, με τα ελληνικά νοικοκυριά να πληρώνουν μέχρι 2 και 3 ευρώ παραπάνω το κιλό. Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλεί πως ο ανταγωνισμός φαίνεται στην Ελλάδα να λειτουργεί μόνο προς τα πάνω, με τις τιμές των κρεάτων να «πετάνε» είτε πρόκειται για ντόπια είτε για εισαγόμενα κρέατα. Ο πρόεδρος της Βαρβακείου, Ανδρέας Νιώτης, αναφέρθηκε σε μία «ικανοποιητική κίνηση» στη Βαρβάκειο. Στη Βαρβάκειο οι τιμές κυμαίνονται ως εξής:

– Από τα 7 ευρώ η προβατίνα

– Στα 8 με 9 ευρώ το αρνί και το κατσίκι

– Το χοιρινό ξεκινά από 4 έως και 6 ευρώ το κιλό

Η Τσικνοπέμπτη αποτελεί την απαρχή των εκδηλώσεων για την Αποκριά, αφού την επόμενη εβδομάδα ακολουθούν το Καρναβάλι και η Καθαρά Δευτέρα. Είναι μια μέρα προετοιμασίας για την μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής πριν από το Πάσχα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ