Η αντίδραση της Άγκυρας στην επίσκεψη του επικεφαλής της CENTCOM στις κουρδικές δυνάμεις της Συρίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας αντέδρασε στη συνάντηση των Αμερικανών στρατιωτικών με τον αρχηγό των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων.

Στην συνέντευξη Τύπου του υπουργείου τέθηκε η ερώτηση ποια είναι η θέση του υπουργείου σχετικά με τη συνάντηση του αρχηγού των Αμερικανικών Δυνάμεων με τον αρχηγό των Δημοκρατικών Συριακών Δυνάμεων στη βόρεια Συρία.

Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα ο επικεφαλής του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, Γιασάρ Γκιουλέρ, τόνισε ότι «Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν την τρομοκρατική οργάνωση PKK/YPG/SDG με το πρόσχημα της μάχης ενάντια στο DAESH. Μια τρομοκρατική οργάνωση δεν μπορείς να την πολεμήσεις με μια άλλη τρομοκρατική οργάνωση. Με άλλα λόγια, ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας δεν γίνεται με τρομοκράτες. Η προσδοκία μας από τις φίλες και συμμαχικές χώρες είναι να σταματήσουν τη βοήθεια και την υποστήριξη στην τρομοκρατική οργάνωση PKK/YPG/SDG και να παράσχουν ειλικρινή υποστήριξη στον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας», είπε.

«Θα βελτιώσουμε τον έλεγχο στην περιοχή πέρα από τα σύνορά μας»

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας  ανέφερε τη δράση που ακολουθήσει ο τουρκικός στρατός: «Κανένα μέρος δεν θα μείνει ανέγγιχτο την επόμενη περίοδο για να βελτιώσουμε τον έλεγχο που έχουμε δημιουργήσει στο πεδίο μέχρι τώρα και να επαναφέρουμε τη δυνατότητα δράσης και κίνησης της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Για να υπάρξει απόλυτη κυριαρχία στην περιοχή, τόνισε, πρέπει να είμαστε γρήγοροι στη σκέψη, τον σχεδιασμό και την εκτέλεση στις επιχειρήσεις μας και να τηρούμε τις ασυνήθιστες και απρόβλεπτες συνθήκες που απαιτούνται από το πεδίο».

Πρόσθεσε:

«Στόχος μας είναι να καθαρίσουμε την περιοχή από την τρομοκρατία, να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των συνόρων πέρα ​​από τα σύνορα και να διατηρήσουμε την ειρήνη της χώρας μας. Είναι το πλαίσιο που χάραξε ο Πρόεδρός μας και «Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί αποφασιστικά», όπως είπε.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ