Το νέο αεροπλανοφόρο «Θράκη» θα είναι η δύναμη για την Γαλάζια Πατρίδα, λένε οι Τούρκοι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Αναμένεται να γίνει η πιο αποτελεσματική δύναμη της Γαλάζιας Πατρίδας», γράφει τούρκικο δημοσίευμα με αναφορά τον προγραμματισμό του τουρκικού υπουργείου Άμυνας για το νέο «γιγάντιο αεροπλανοφόρο» που θα φέρει την ονομασία «TCG Trakya».

Σύμφωνα με τη «Yeni Safak»: «Η Τουρκία, η οποία έκανε ένα ιστορικό βήμα με την απογείωση του εγχώριου πολεμικού αεροσκάφους KAAN πρόσφατα, σήκωσε τα μανίκια για ένα ακόμη κρίσιμο έργο».

Συνεχίζει:

Το δεύτερο αεροπλανοφόρο, που σχεδιάζεται ως ανώτερη έκδοση μετά το TCG Anadolu, είναι καθ’ οδόν.

Αναφέρεται ότι το όνομα του πλοίου, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει βάση στη θάλασσα για τον ΚΑΑΝ, θα είναι «Θράκη», TCG Trakya.

 Αυτή την εβδομάδα το πρόγραμμα «Τούρκοι στην Άμυνα» συμπεριέλαβε στην ατζέντα του το εγχώριο αεροπλανοφόρο, που αναμένεται να είναι η πιο αποτελεσματική δύναμη της Γαλάζιας Πατρίδας, καταλήγει το δημοσίευμα.

Στα σχόλια του δημοσιεύματος διαβάζουμε:

«Στο μέλλον, θα ήταν καλύτερο να ήταν εξοπλισμένο με ατομικές συστοιχίες και περισσότερη δύναμη πυρός στο πλοίο. Αυτού του είδους τα πλοία, τα οποία είναι ανυπεράσπιστα έναντι υπερηχητικών πυραύλων, θα πρέπει να φτιάχνονται με νέες αμυντικές ευκαιρίες. Αυτό όμως μπορεί να γίνει στην πορεία, πιστεύω σε όλους τους φίλους που συνέβαλαν με τις ταλαντούχες προσπάθειές τους».

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ