«Όταν εκπορνεύεται» το Σύνταγμα των Ελλήνων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Γιώργος Βενετσάνος

Γράφει ο Μενέλαος Λουντέμης σε μία επιστολή του προς τα στελέχη και τα μέλη του ΚΚΕ, τον Φλεβάρη του 1968. «Αφήστε με να αρχίσω από τη φράση του Τολστόι. Ναι, φίλοι μου, δεν μπορώ. Γιατί αν σωπάσω τώρα, δεν θα έχω το δικαίωμα να μιλήσω ποτέ».

«Όταν εκπορνεύεται» το Σύνταγμα των Ελλήνων το Σύνταγμα των Ελλήνων κανείς δεν επιτρέπεται να μείνει σιωπηλός, γιατί είναι αυτό που προστατεύει την δημοκρατία μας. Όταν παραβιάζονται άρθρα του, τότε δεν μιλάμε για δημοκρατικό πολίτευμα, αλλά για κάτι άλλο πολύ χειρότερο, είναι κρίμα για το κοινοβούλιο μας ορισμένοι να το φτάνουν σε τέτοια κατάσταση φαρισαϊσμού και κατάπτωσης ευτελίζοντας το.

Σύμφωνα με το άρθρο 48 του Συντάγματος μας, η Βουλή με απόφασή της, η οποία λαμβάνεται μετά από πρόταση της Κυβέρνησης και με την αυξημένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών, θέτει σε εφαρμογή τον νόμο περί κατάστασης πολιορκίας. Είδατε εσείς την χώρα μας να είναι σε «κατάσταση πολιορκίας»; Σαφώς και όχι, τότε γιατί προχώρησαν σε αυτό το σοβαρότατο ατόπημα «εκπορνεύοντας» το σύνταγμά μας.

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι όλα τα κρατικά όργανα υπέχουν υποχρέωση τήρησης του Συντάγματος. Κατά τις ρητές προβλέψεις του Συντάγματος, την τήρηση του διασφαλίζει πρωτίστως η δικαστική εξουσία με τον έλεγχο της συνταγματικότητας των νόμων. Τηρήθηκε αυτό σε σχέση με το νομοσχέδιο για την παιδεία και την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ; ΟΧΙ, στην συγκεκριμένη περίπτωση είχαμε παραβίαση άρθρου του Συντάγματος, δηλαδή αυτοί που έπρεπε να είναι οι φύλακες του οι 159 Έλληνες βουλευτές από τους 300, φανήκαν επίορκοι κάνοντας αυτό που μόνο επί χούντας είχε συμβεί. Παραβίασαν το άρθρο 16 του Συντάγματος και κουρέλιασαν το Σύνταγμα, σε αυτό που ορκίστηκαν πριν από περίπου 8 μήνες, να προστατεύουν. Να σημειώσουμε ότι το Σύνταγμα και ο κανονισμός του κοινοβουλίου προστατεύουν την ελεύθερη άποψη των βουλευτών, ανεξαρτήτως τι πρεσβεύει ο εκάστοτε αρχηγός τους. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν αντέδρασαν και προτίμησαν αντί να θυσιαστούν οι ίδιοι τιμώντας τον όρκο τους, να θυσιάσουν άρθρο του Συντάγματος.

Κρίμα γιατί με αυτά που κάνουν ευτελίζουν την πολιτική σκηνή της χώρας και τα αποτελέσματα μπορεί να είναι ολέθρια. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απογοήτευση για έναν λαό όταν βλέπει τους «φύλακες» να γίνονται κάθε άλλο πάρα αυτό που είναι ταγμένοι και αν τώρα ο λαός είναι σε απόγνωση και αποχαυνωμένος, πλησιάζει η ώρα που θα συνειδητοποίηση όχι μόνο τον «εκμαυλισμό» του Συντάγματος άλλα και του συνόλου της κοινωνίας και τότε η τιμωρία του θα είναι σκληρή πολύ σκληρή.

Μόνο στην χούντα είχαν καταργηθεί άρθρα του Συντάγματος.

Το καταλάβαμε όλοι ;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ