Σκανδαλώδης ανάλυση από αμερικανικό περιοδικό: Η Άγκυρα δεν είναι φίλη της Δύσης! (Τουρκικό δημοσίευμα)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Το εβδομαδιαίο περιοδικό Washington Examiner δημοσίευσε μια ανάλυση που επέκρινε τις κινήσεις της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας. Στην επίμαχη ανάλυση συμπεριλήφθηκαν σκανδαλώδεις δηλώσεις», αναφέρει η τουρκική Μιλιέτ.

Το αμερικανικό περιοδικό Washington Examiner δημοσίευσε μια σκανδαλώδη ανάλυση μετά τις κινήσεις της Τουρκίας στη διεθνή σκηνή.

Ο συντάκτης τιτλοφόρησε την ανάλυσή του ως «Η Τουρκία δεν είναι φίλος της Δύσης» και υποστήριξε ότι η Τουρκία δεν ήταν άξια της υποστήριξης της Δύσης τα τελευταία χρόνια.

Η Washington Examiner ανέφερε ως παραδείγματα διαδικασίες όπως η καταδίκη του Ισραήλ από τον Πρόεδρο Ερντογάν στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς και η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

  Ο Πρόεδρος Ερντογάν αποκάλεσε «ναζί» τον Νετανιάχου, τον οποίο θεωρεί υπεύθυνο για τις σφαγές του Ισραήλ. Τον επέκρινε και τον σύγκρινε με τον Χίτλερ.

«Η Αρμενία θα καταληφθεί»

Στη συνέχεια του άρθρου που υπογράφει ο Πάρκερ Μίλερ, έγραψε ότι η Τουρκία ερχόταν συχνά σε σύγκρουση με την Αρμενία, εκτός από τους Εβραίους, και είπε: «Η Δύση αγνόησε σε μεγάλο βαθμό τις απεγνωσμένες εκκλήσεις της Αρμενίας προκειμένου να αγοράσει πετρέλαιο από το Αζερμπαϊτζάν.

«Για αυτόν τον λόγο, είτε η Αρμενία θα υποβληθεί ξανά σε βίαιη κατοχή, είτε λόγω της αμέλειας της Δύσης, θα ζητήσει υποστήριξη από το Ιράν και θα γίνει εχθρός της Δύσης», είπε.

Ο Μίλερ ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί βία και απειλές ακόμη και εναντίον των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ (Ελλάδα).

Τον ενόχλησαν επίσης οι σχέσεις της Άγκυρας με τη Ρωσία, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα και συνεχίζει:

Ο Μίλερ παραδέχτηκε ότι το ΝΑΤΟ διεξάγει έναν «πόλεμο διαδοχής» με τη Ρωσία για την Ουκρανία.

Από την άλλη, η Τουρκία δεν επέβαλε κυρώσεις στη Ρωσία και όπως σημειώνει η Άγκυρα αγόρασε ρωσικό πετρέλαιο και ο Πούτιν βλέπει την Τουρκία ως φιλική χώρα.

«Η Αμερική δεν μπορεί να την αγνοήσει»

Ο Μίλερ δήλωσε επίσης ότι νιώθει άβολα με τους πόρους των ΗΠΑ που δαπανώνται στην Τουρκία, υποστηρίζοντας ότι οι ΗΠΑ επέτρεψαν την πώληση 40 πολεμικών αεροσκαφών στην Τουρκία για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Ο Μίλερ δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον εξακολουθεί να βλέπει την Άγκυρα ως σύμμαχο και δεν έχει εγκαταλείψει την Τουρκία.

Υποστήριξε ότι η Τουρκία αποτελεί απειλή για τις δυτικές χώρες και πρότεινε ότι στο εγγύς μέλλον η Άγκυρα θα αντιμετωπίσει τη Δύση σε πολιτικές και επιτόπιες μάχες.

1 141

Milliyet

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ