Κολωνος: Εξοργιστική δήλωση δικηγόρου για την 12χρονη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μονάχα απέραντη οργή προκαλούν οι τουλάχιστον απαράδεκτες δηλώσεις της δικηγόρου Βάσως Πανταζή, η οποία εκπροσωπεί ορισμένους από τους 26 κατηγορούμενους της δυσώδους υπόθεσης της 12χρονης του Κολωνού.

Η προκλητικότητα που «αγκαλιάζει» αυτή την υπόθεση είναι πρωτοφανής. Χθες, η εισαγγελέας ζήτησε να κριθεί ένοχη η μητέρα της ανήλικης για όλες τις κατηγορίες ενώ θέλησε να «ξεπλύνει» τον Ηλία Μίχο απαλλάσσοντας τον από τις κατηγορίες της μαστροπείας και των βιασμών.

Η κ. Πανταζή είπε νωρίτερα σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN:

«Δυστυχώς το κοριτσάκι είχε επιλέξει μια συγκεκριμένη στάση ζωής για να επιβιώσει».

Η εξοργιστική τοποθέτηση σχολιάστηκε αρνητικά από τους δημοσιογράφους της εκπομπής. Ωστόσο, η κ. Πανταζή δεν πτοήθηκε και συνέχισε: «Μα δεν το ξέρετε ότι ήταν εκδιδόμενη από τη δικογραφία;», αναρωτήθηκε.

Πιο αναλυτικά η δικηγόρος είπε:

«Μην βάζουμε την έλλειψη βίας σε αντιδιαστολή με τη συγκατάθεση και συναίνεση. Συναίνεση δεν μπορεί να δώσει ένα ανήλικο αλλά υπάρχει αδίκημα. Τι σημαίνει π.χ ότι οι εντολείς μου κατηγορούνται για συνεύρευση έναντι αμοιβής; Σημαίνει ότι δεν την χτύπησαν αλλά της έδωσαν χρήματα. Προκύπτει δυστυχώς ότι είχε επιλέξει (σ.σ. η 12χρονη) μια συγκεκριμένη στάση ζωής για να επιβιώσει. Είναι τραγωδία για όλους μας».

Για την εισαγγελική πρόταση ανέφερε:

«Μπορεί να αρέσει ή να μην αρέσει, ήταν όμως εμπεριστατωμένη και δικαιολογημένη πρόταση. Δεν προκύπτει το αδίκημα της μαστροπείας ή του βιασμού αλλά εκμετάλλευση που ήταν συναισθηματική». Όπως είπε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παρουσιάστηκαν 12.500 ηλεκτρονικά πειστήρια (μηνύματα) με τον πρώτο κατηγορούμενο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ