Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου: Εισαγγελική κλήση σε ΓΓ του ΥΠΕΣ και Γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανοίγει ο δρόμος της εισαγγελικής κλήσης του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλη Σταυριανουδάκη, και του Γραμματέα Αποδήμων της Νέας Δημοκρατίας, Νίκου Θεοδωρόπουλου, μετά την αποπομπή τους την Παρασκευή. Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών, Γιώργος Νούλης, χειρίζεται την έρευνα για την διαρροή προσωπικών δεδομένων με τα emails που απέστειλε σε Έλληνες του εξωτερικού η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Η εν λόγω υπόθεση δεν αποκλείεται να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις και να οδηγήσει ακόμη και σε ενεργοποίηση του Νόμου περί ευθύνης υπουργών, εάν προκύψει εμπλοκή της ΥΠΕΣ, Νίκης Κεραμέως.

Ο εισαγγελέας ενδέχεται να καλέσει ως υπόπτους τους Σταυριανουδάκη και Θεοδωρόπουλο ενώ έχει ζητήσει συγκεκριμένα έγγραφα από ευρωβουλευτές και άλλα σχετιζόμενα πρόσωπα. Ακόμη δεν έχει καλέσει μάρτυρες.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διέταξε προκαταρκτική εξέταση, ώστε να διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα όπως παραβίαση της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα και του υπηρεσιακού απορρήτου.

Γράφει η Μαίρη Μπενέα απο το ieidiseis.gr

Η αποπομπή του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΣ, Μιχάλη Σταυριανουδάκη, όπως και του Γραμματέα Αποδήμων της Νέας Δημοκρατίας, Νίκου Θεοδωρόπουλου, ανοίγουν το δρόμο στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιώργο Νούλη, που χειρίζεται την έρευνα, για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων, να τους καλέσει ως υπόπτους!

Και μπορεί η Κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου, να καταβάλλουν προσπάθειες, για να περιοριστεί το θέμα σε επίπεδο υπηρεσιακών στελεχών, δεν αποκλείεται η υπόθεση να λάβει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις και να οδηγήσει τη Δικαιοσύνη, ακόμη και σε ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εάν προκύψει εμπλοκή της υπουργού Νίκης Κεραμέως!

Μέχρι τώρα πάντως, ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης, που χειρίζεται την έρευνα, έχει ζητήσει συγκεκριμένα έγγραφα από ευρωβουλευτές και από άλλα πρόσωπα, που σχετίζονται με την υπόθεση, ενώ δεν έχει καλέσει ακόμη μάρτυρες.

Η προκαταρκτική εξέταση, που διενεργεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, ξεκίνησε μετά τις καταγγελίες περί παραβίασης προσωπικών δεδομένων από την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, που αφορούσαν διαρροή των emails κατοίκων του εξωτερικού που έφθασαν στην κατοχή της ευρωβουλευτή της ΝΔ.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διέταξε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα όπως αυτό της παραβίασης της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα και της παραβίαση του υπηρεσιακού απορρήτου.

Η υπόθεση έγινε ευρέως γνωστή μετά από καταγγελία του Τμήματος Απόδημου Ελληνισμού του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία τα προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας εκατοντάδων απόδημων Ελλήνων διέρρευσαν και βρέθηκαν στη διάθεση της ευρωβουλευτή Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ