Εξοργισμένη είναι η ελληνική κοινωνία από την εισαγγελική πρόταση στην δίκη της υπόθεσης της 12χρονης του Κολωνού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εξοργισμένη είναι σύσσωμη η ελληνική κοινωνία από την εισαγγελική πρόταση στην δίκη της δυσώδους υπόθεσης της 12χρονης του Κολωνού η οποία απαλλάσσει τον βασικό κατηγορούμενο Ηλία Μίχο από την κατηγορία του βιασμού. Την ίδια στιγμή που επιχειρείται η συγκάλυψη, στον τοίχο στήνεται η μητέρα της ανήλικης για την οποία η εισαγγελέας ήταν αμείλικτη αναφέροντας πως πρέπει να καταδικαστεί για όλες τις κατηγορίες που της αποδίδονται.

Για την απαράδεκτη πρόταση της εισαγγελέως η οποία έχει βγάλει τους πολίτες στους δρόμους μίλησε ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης, Απόστολος Λύτρας στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!».

«Η προσωπική μου άποψη είναι πως η συγκεκριμένη πρόταση δεν στηρίζεται πουθενά και είναι απαράδεκτη. Έχουμε μία πρόταση που να αναφέρει να απαλλαχτεί λόγω αμφιβολιών ο βασικός κατηγορούμενος για το αδίκημα του βιασμού. Η άσκηση της ποινικής δίωξης έγινε με αυτό το αδίκημα. Επειδή εξαρχής τα στοιχεία της δικογραφία είχαν διαρρεύσει, θα αναφερθεί πώς έγινε αυτό, η 12χρονη έχει πει πως με τη χρήση όπλων και απειλών βρέθηκε ερωτικά μαζί του. Αυτό είναι καταγεγραμμένο και σε χαρτιά και το βίντεο. Δεν αναφέρθηκε καθόλου σε αυτό, το αγνόησε. Το κομμάτι που η 12χρονη περιγράφει τον βιασμό της δεν το ανέφερε».

Και συνέχισε: «Αυτό που εξόργισε τους πάντες είναι πώς η επειδή η ανήλικη είχε αναφέρει τον βιασμό της ακούγεται ‘’απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τον βιασμό’’. Για τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του για την μαστροπεία, η οποία γίνεται με διάφορου τρόπους και το ένα είναι διευκόλυνση. Αλλά και εδώ δεν στάθηκε στα όσα είπε η 12χρονη. Η 12χρομη έχει δώσει κατάθεση για τους οίκους ανοχής, και δεν έκανε ούτε μία αναφορά σε αυτό. Δεν μπορώ να την εξηγήσω αυτήν την πρόταση, δεν στηρίζεται πουθενά. Τι θα γίνει τώρα; Να μην εκφράσουμε την άποψή μας επειδή είναι εισαγγελέας».

Σχετικά με τις ευθύνες της μητέρας και την εισαγγελική πρόταση είπε:

«Ήρθαν ειδικοί. Η κ. Θεμελή, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, είδε τα βίντεο και κατέθεσε, χωρίς να γνωρίζει τη μητέρα, είπε πώς το παιδί λέει αλήθεια και για την μητέρα. Η ψυχίατρος που είχε οριστεί από την εισαγγελία να παρακολουθεί τη 12χρονη, έδωσε γνωμοδότηση πως η μητέρα δεν ευθύνεται. Το παιδί δεν μπορεί να το πιστέψει κάποιος αλα καρτ. Η μητέρα έπεσε από τα σύννεφα. Το παράλογο ήταν πως η ίδια είπε πάνω από 20 φορές πως το παιδί λέει αλήθεια αλλά στην πρότασή της για την εισαγγελία το παιδί λέει ψέματα. Η προσωπική μου άποψη είναι πως το δικαστήριο δεν θα υιοθετήσει αυτήν την πρόταση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ