Θεατρικό έργο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» με συνεργασία της Τουρκίας και της Ελλάδας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε συνεργασία με τα καθιερωμένα καλλιτεχνικά ιδρύματα της Τουρκίας και της Ελλάδας, η θεατρική παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» θα πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα στις 19 Απριλίου.

Αυτό ανακοινώθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας (DT) για την παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Άγγλου ποιητή και θεατρικού συγγραφέα  Ουίλιαμ Σαίξπηρ.

Το έργο θα απολαύσουν οι λάτρεις του θεάτρου και στις δύο πλευρές του Αιγαίου, με το κοινό έργο της DT και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και του πολιτιστικού οργανισμού Γιώργου Λυκιαρδόπουλου, Λυκόφως.

Στην παραγωγή, όπου σκηνοθέτης είναι ο Λευτέρης Γιοβανίδης, ένας από τους σκηνοθέτες του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, ο DT θα εκπροσωπείται από τέσσερις καλλιτέχνες και έναν διευθυντή φωτισμών, καθώς και έναν συνθέτη από την Προεδρική Συμφωνική Ορχήστρα.

Στο έργο, το ποιητικό έργο του Σαίξπηρ θα προσαρμοστεί στο σήμερα και η ιστορία αγάπης του Τούρκου Ρωμαίου και της Ελληνίδας Ιουλιέτας θα αναπαρασταθεί σε μια βαλκανική πόλη.

Το έργο στοχεύει στην ενίσχυση της ειρήνης, της κατανόησης και της συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας μέσω καλλιτεχνικής και πολιτιστικής αλληλεπίδρασης.

Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα στο έργο του Σαίξπηρ θα ερμηνευτούν στη σκηνή από την Καλλιόπη Τσάσκα και τον Αλπ Ουνσάλ.

Η πρεμιέρα του έργου «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», θα γίνει στην Άγκυρα στις 19 Απριλίου 2024, θα συνεχίσει να συναντά το κοινό του με την πρεμιέρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην Ελλάδα στις 16 Μαΐου 2024, μετά τις προβολές του στην Κωνσταντινούπολη.

Haberler

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ