Τσουνάμι αγωγών για το σκάνδαλο των e-Mails: 30 αγωγές ως τωρα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκθετη είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να καλύψει το σκάνδαλο με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων πολιτών, αποπέμποντας την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο και εξαναγκάζοντας σε παραίτηση τον γγ Γραμματέα του ΥΠΕΣ και τον γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ.

Και ενώ η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως παραμένει στη θέση της παρά τις ευθύνες που τη βαραίνουν για το σκάνδαλο, 30 πολίτες φέρεται ότι έχουν ήδη κινηθεί νομικά κατά του ελληνικού δημοσίου που δεν προστάτευσε τα προσωπικά τους δεδομένα, τα οποία διέρρευσαν από το ΥΠΕΣ και έφτασαν στα χέρια της Ασημακοπούλου.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Βασίλη Σωτηρόπουλο από την Καθαρά Δευτέρα μέχρι σήμερα το πρωί, έχουν κατατεθεί 30 αγωγές από απόδημους σε Αγγλία, Σουηδία, Γερμανία, Ολλανδία, Φινλανδία, Νορβηγία, Γαλλία, Δανία, Ισπανία, Αυστραλία και ΗΠΑ.

Όπως τόνισε ο δικηγόρος μιλώντας στον Αντ1: «Η πρώτη αγωγή κατατέθηκε και από την καθαρά Δευτέρα μέχρι σήμερα έχουμε άλλες τριάντα αγωγές». Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πολίτες κινούνται νομικά κατά ελληνικού δημοσίου και ζητούν αποζημιώσεις επειδή «δεν προστάτευσε τα προσωπικά δεδομένα που έδωσαν οι πολίτες για να πάρουν μέρος στις εκλογές».

Όπως επεσήμανε ο δικηγόρος, οι πολίτες «ήταν στις λίστες του 2023 και κάποιοι απ’ αυτούς ήταν και κάποιοι που γράφτηκαν τώρα όμως οι αγωγές είναι από τους πολίτες που ήταν στις λίστες του 2023».

Μάλιστα, ο κ. Σωτηρόπουλος τόνισε ότι οι πολίτες θέτουν θέμα για το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας: «Κάποιοι έχουν ανησυχήσει για το αδιάβλητο των ευρωεκλογών. Είναι άνθρωποι από το εξωτερικό που πρόκειται να ψηφίσουν και στις εκλογές που έρχονται. Είναι άνθρωποι που δεν έχουν δηλώσει ότι θέλουν να χρησιμοποιηθεί το email τους από την κυρία Ασημακοπούλου» τόνισε και πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι οι πολίτες έστειλαν εξώδικα στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου απαιτώντας εξηγήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ