Καρυστιανού – Ασλανίδης: Η Βουλή να συμμορφωθεί με το ενωσιακό δίκαιο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την συμμόρφωση της Βουλής με το ενωσιακό δίκαιο, προκειμένου να μην εμποδίζεται ο ποινικός έλεγχος των υπουργών (όπως ο Κώστας Αχ. Καραμανλής) και των πολιτικών ζητούν με αίτημά τους στο ελληνικό κοινοβούλιο η Μαρία Καρυστιανού και ο Παύλος Ασλανίδης. Το αίτημα των δύο γονιών που έχασαν τα παιδιά τους στο δυστύχημα των Τεμπών απευθύνεται στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα.

Η Μ. Καρυστιανού και ο Π. Ασλανίδης αναφέρονται στο πόρισμα της Ευρωπαίας Εισαγγελέως που διαπίστωσε «εικαζόμενες αξιόπιστες πράξεις» από τους πρ. υπουργούς Κ. Αχ. Καραμανλή και Χρ. Σπίρτζη και επισημαίνουν ότι η Ελλάδα δεν άλλαξε το νομοθετικό της πλαίσιο ώστε να μπορεί η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να ζητά την ποινική δίωξη υπουργών, με αποτέλεσμα αυτό να μείνει προνόμιο της ελληνικής Βουλής.

«Οι διατάξεις του εθνικού δικαίου δεν μπορούν να υπονομεύουν την ενότητα και την αποτελεσματικότητα του δικαίου της Ένωσης», αναφέρουν και ζητούν «να συμμορφωθεί το ελληνικό κοινοβούλιο με τις διατάξεις του πρωτογενούς και παράγωγου δικαίου της Ε.Ε.», που έχουν ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει επίκληση του άρθρου 86 του Συντάγματος και μπλοκάρισμα του ποινικού ελέγχου για Καραμανλή και Σπίρτζη από την ελληνική Βουλή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ