Ο τουρκικός στρατός και η MİT επιτίθενται στο βόρειο Ιράκ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η τουρκική πολεμική αεροπορία ξανάρχισε τις επιθέσεις της στο βόρειο Ιράκ. Σύμφωνα με έκτακτη είδηση το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι «27 στόχοι καταστράφηκαν στη Μετίνα, το Χαρκούκ, Γκάρα και Καντίλ.

Όπως σημειώνεται, στόχοι υπήρξαν αποθήκες των Κούρδων αυτονομιστών, καταφύγια και σπηλιές στο όρος Καντίλ.

Η MİT δολοφονεί Κούρδισσα

3 24

Από την άλλη, το επιχειρησιακό τμήμα των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών – MİT, δολοφόνησε μία από τις λεγόμενες ηγέτιδες της κουρδικής οργάνωσης KCK στη Σουλεϊμανίγια του Ιράκ, την Ρότζντα Μπιλέν.

Όπως σημειώνεται, «μέσω του δικτύου πληροφοριών της MİT , διαπιστώθηκε ότι η Μπιλέν δρούσε στην περιοχή Pencevin στα σύνορα με το Ιράν.

Το δημοσίευμα της Hurriyet σημειώνει ότι η Κούρδισσα αυτή είχε σημαντική θέση στη δομή της νεολαίας του KCK. Ήταν αρμόδια για την ένταξη νέων στην κουρδική οργάνωση και ασκούσε ιδεολογική προπαγάνδα για την αυτονομία των Κούρδων.

 Εκδίκηση των Κούρδων αυτονομιστών

2 77

Στη γραπτή ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, «Στην περιοχή επιχείρησης Pençe-Kilit, ένας από τους ηρωικούς συντρόφους μας μαρτύρησε σε  μια απόπειρα διείσδυσης και επίθεσης μελών της αυτονομιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης , τέσσερις ήρωες σύντροφοί μας τραυματίστηκαν και αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τη και νοσηλεία τους. Σύμφωνα με τους πρώτους προσδιορισμούς κατά την σύγκρουση σκοτώθηκαν 6 τρομοκράτες».

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ