Άμεση για άμεση απεντόμωση και μυοκτονία σε χώρους υπηρεσιών του ΥΠΕΝ: Κυκλοφορούν κατσαρίδες και ποντικοί

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο ΥΠΕΝ υπεύθυνος για τις προκηρύξεις, τις συμβάσεις, τις ανανεώσεις συμβάσεων και τις αναθέσεις είναι ο υπηρεσιακός γραμματέας. Αυτόν το καιρό ο Νίκος Μιχαλόπουλος αξιολογείται, μετά από 2 χρόνια «παγώματος» της διαδικασίας.

Είναι τόσο «αποτελεσματικός» που τόσο το κτίριο στο οποίο στεγάζεται η γενική γραμματεία χωρικού σχεδιασμού (Αμαλιάδος) πρώην πολεοδομία, όσο και το υπουργείο στη Μεσογείων παραμένουν χωρίς καθαριότητα από τις αρχές του 2024.

Όπως καταγγέλλουν οι υπάλληλοι, στην Αμαλιάδος τρώνε μαζί τους νέους τους συναδέλφους τις… κατσαρίδες και στη Μεσογείων με ποντίκια! «Κατά τα λοιπά είμαστε υπουργείο Περιβάλλοντος» σχολιάζουν αγανακτισμένοι, την ώρα που ο υπουργός Θεόδωρος Σκυλακάκης φιλοσοφεί για την πράσινη μετάβαση…

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΔΑΣ – ΥΠΕΝ:

Έρχεται η άνοιξη και μας φέρνουν στα γραφεία «νέους συναδέλφους»;

Κατόπιν των πρόσφατων περιστατικών με την παρουσία τρωκτικών στο κτήριο της Μεσογείων 119 σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με το προεδρείο του συλλόγου μας πήραμε την διαβεβαίωση ότι η πολιτική ηγεσία είναι ενήμερη και σύντομα (σε διάστημα μερικών ημερών σύμφωνα με τα λεγόμενα τους) θα επιλύσει με τρόπο οριστικό (;) το πρόβλημα καθαριότητας που έχει δημιουργηθεί στους χώρους του υπουργείου μας.

Αρκεί αυτό ή το έχουμε ξανακούσει;

Είναι μια ερώτηση που πρέπει να απαντηθεί από όλους και να μας κινητοποιήσει άμεσα.

Εκτός αν είμαστε ικανοποιημένοι με τις αόριστες υποσχέσεις που μετά από τόσα χρόνια ανυπόφορης κατάστασης με την υποστελέχωση του συνόλου των υπηρεσιών και των τμημάτων του Υπουργείου μας και της εργολαβικής ανάθεσης των υποδομών (καθαριότητα, φύλαξη) σε ιδιώτες με καθεστώς συμβάσεων, τελικά θα έρθουν καλύτερες εποχές με τον ερχομό της Άνοιξης του 2024.

Ο καθένας μπορεί να έλπιζε στον ερχομό νέων επιστημονικά καταρτισμένων υπάλληλων, αλλά η πραγματικότητα τελικά να αποτελεί «νέους συναδέλφους» όπως ποντίκια που ανεβαίνουν από τα υπόγεια των κτηρίων και κατσαρίδες που αλωνίζουν στα γεμάτα χαρτιά γραφεία μας.

Αυτή η ζοφερή εικόνα, η καλλιέργεια προσδοκιών με αόριστες υποσχέσεις, ακόμα και η καλλιέργεια και διασπορά ενδο-υπηρεσιακής μουρμούρας, δεν μας αξίζει.

Δεν επιτρέπεται να επαιτούμε για το αυτονόητο, δεν επιτρέπεται να ανεχόμαστε εργασιακή ζωή χωρίς αξιοπρέπεια, μέσα από υποσχέσεις και συμβάσεις πασαλείμματα.

Απαιτούμε από την Πολιτική Ηγεσία να βρει λύσεις, σε κάθε πρόβλημα καθαριότητας (με άμεση απεντόμωση και μυοκτονία) και φύλαξης γιατί τελικά μόνο την οργή και αγανάκτησή μας, έχει ως τώρα να εισπράξει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ