Κατασχέθηκαν 5 χιλιάδες πλαστές ταυτότητες και διαβατήρια στην Ελλάδα (Τουρκικό Δημοσίευμα)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 Η ελληνική αστυνομία συνέλαβε 11 άτομα που εξέδιδαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Europol. Μαζί με τους υπόπτους κατασχέθηκαν 5 χιλιάδες πλαστές ταυτότητες και διαβατήρια από 4 τυπογραφεία.

Στην Ελλάδα, με την υποστήριξη της Europol, η Ελληνική Αστυνομική Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής (Ελληνική Αστυνομία) πραγματοποίησε επιχείρηση κατά του δικτύου που ασχολούνταν με πλαστά έγγραφα και λαθρεμπόριο μεταναστών.

Αποκαλύφθηκε ότι το εγκληματικό δίκτυο, με έδρα την Αθήνα, εξέδιδε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και ταυτότητες σε 4 τυπογραφεία για να επιτρέπει σε παράτυπους μετανάστες να ταξιδεύουν παράνομα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πλαίσιο της έρευνας, διερευνήθηκαν περισσότερες από 50 υποθέσεις αεροπορικής λαθρεμπορίας που συνδέονται με το δίκτυο.

Καταγράφηκε ότι τρία από τα 11 άτομα που συνελήφθησαν ήταν Παλαιστίνιοι, τρεις ήταν Λετονοί, δύο ήταν Ιρανοί, δύο ήταν Σύροι και ένας ήταν Λιβανέζος.

Αναφέρθηκε ότι τα κατασχεθέντα πλαστά έγγραφα πωλούνταν σε μετανάστες έναντι 400 ευρώ έως 1.200 ευρώ, ανάλογα με τον τύπο και τη χώρα προέλευσης.

Αναφέρθηκε ότι η εκτιμώμενη αγοραία αξία των εγγράφων που κατασχέθηκαν κατά τις εφόδους ήταν 600 χιλιάδες ευρώ.

Rûdaw

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ