Μέλη του ΚΚΕ στην Αλεξανδρουπολη μπλόκαραν τρενο που μετεφερε αμερικανικά άρματα μάχης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπλόκο στον σιδηροδρομικό σταθμό στο τρένο που μετέφερε αμερικανικά άρματα μάχης από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης προς την Βουλγαρία, έστησαν μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Φωνάζοντας για απεμπλοκή της Ελλάδας από τους πολέμους ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών», ήταν το σύνθημά τους.

Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στάθηκαν μπροστά στο τρένο με πανό και σημαίες και ανάγκασαν το τρένο να σταματήσει και να γυρίσει πίσω.

Η υποχώρηση του τρένου έγινε δεκτή με συνθήματα. «Όταν ο λαός δεν προσκυνά, ακόμα και τα τρένα πίσω τα γυρνά» ακούστηκε.

Το πανό έγραφε: «Καμία στρατιωτική αποστολή εκτός συνόρων – Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας στους πολέμους ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ – Η ελπίδα στην πάλη του λαού».

Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έστειλαν το μήνυμά τους ότι «οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά – έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά», «ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», «καμία εμπλοκή – καμιά συμμετοχή – έξω το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί».

Κατήγγειλαν μεταξύ άλλων την ελληνική κυβέρνηση που παραχωρεί οπλικά συστήματα τα οποία είναι χρήσιμα για την άμυνα της χώρας στην αντιδραστική κυβέρνηση του Ζελένσκι.

aleksandroupolh kinhtopoihsh kke2

ΔΗΜΟΦΙΛΗ