Όχι, δεν πουλάμε όπλα στο Ισραήλ λέει η Τουρκία, αλλά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το τουρκικό Υπουργείο Εμπορίου ανέφερε ότι υπήρξε “χειραγώγηση φράσεων” σχετικά με τα εξαγόμενα υλικά – Anadolu

Την Τρίτη, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε την ύπαρξη οποιασδήποτε δραστηριότητας με το ισραηλινό κράτος κατοχής μετά την αποκάλυψη της επίσημης στατιστικής αρχής εξαγωγής εκρηκτικών και εμπρηστικών υλικών και πυρομαχικών στο Ισραήλ, υπό το φως της συνεχιζόμενης επιθετικότητας κατά της Λωρίδας της Γάζας.

Τα στοιχεία της επίσημης τουρκικής Στατιστικής Αρχής, TUIK, ανέφεραν ότι πυρίτιδα, εκρηκτικά, εμπρηστικά υλικά, πυρομαχικά, όπλα και ανταλλακτικά είχαν μεταφερθεί στο κατοχικό κράτος από τον Ιανουάριο του 2024.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε σε ανακοίνωσή του, «Το Ισραήλ συνεχίζει τις πράξεις βίας που στοχεύουν τυχαία νοσοκομεία, σχολεία, χώρους λατρείας, καταυλισμούς προσφύγων και αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας», σημειώνοντας ότι «η Τουρκία στέκεται πάντα στο πλευρό της Παλαιστίνης και δεν μπορεί να φέρει έξω ή να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε δραστηριότητα.» «Θα προκαλούσε κακό στους Παλαιστίνιους».

Πρόσθεσε: «Σε αυτό το πλαίσιο, το υπουργείο δεν έχει καμία δραστηριότητα με το Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής εκπαίδευσης και ασκήσεων ή συνεργασία στον τομέα των αμυντικών βιομηχανιών».

«Παίζουν με τις λέξεις»

Από την πλευρά του, το τουρκικό Υπουργείο Εμπορίου ανέφερε σε δήλωση στην πλατφόρμα «Χ» (πρώην Twitter), ότι τα εκρηκτικά υλικά, τα προϊόντα πυροτεχνημάτων, τα σπίρτα, τα εύφλεκτα κράματα και τα εύφλεκτα υλικά εμπίπτουν στον τίτλο «καύσιμα γέλης και υγρά αναπτήρα»…

Επισήμανε ότι «η κοινή γνώμη χειραγωγήθηκε με τη χειραγώγηση των φράσεων που περιέχονται στους τίτλους των ενοτήτων του δασμολογίου», θεωρώντας ότι «αυτές οι ειδήσεις που δημοσιεύονται από ξένα site δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια», όπως το έθεσε.

Τα τουρκικά κόμματα της αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένων  του κόμματος του Μέλλοντος και του κόμματος της Ευτυχία, , ασκούν έντονη κριτική στο κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης για τη συνέχιση των συναλλαγών με το Ισραήλ, ενώ η κυβέρνηση λέει ότι το συνεχές εμπόριο σχετίζεται με εταιρείες του ιδιωτικού τομέα με λαχανικά και φρούτα στο Ισραήλ κατά την περίοδο μετά την επιθετικότητα στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ισραηλινού υπουργείου Γεωργίας.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, στοιχεία που εξέδωσε η Ένωση Τούρκων Εξαγωγέων αποκάλυψαν αύξηση των προμηθειών τροφίμων που εξάγονται από την Τουρκία στο Ισραήλ.

Για 172η συνεχόμενη μέρα, το Ισραήλ συνεχίζει να διαπράττει σφαγές στο πλαίσιο του γενοκτονικού πολέμου που διεξάγει κατά του λαού της Λωρίδας της Γάζας, με στόχο κατοικημένα σπίτια και ιατρικές και δημοσιογραφικές ομάδες.

Ο αριθμός των νεκρών από τη συνεχιζόμενη επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας ανήλθε σε περισσότερους από 32.000 μάρτυρες και περισσότερους από 74.000 τραυματίες με διάφορους τραυματισμούς, εκτός από χιλιάδες ανθρώπους που αγνοούνται κάτω από τα ερείπια, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Arabi21

The Hellenic Information Tea

ΔΗΜΟΦΙΛΗ