Δυσπιστία από το έθνος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Γιώργος Βενετσάνος

Φίλοι αναγνώστες η πρόταση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και από κοντά της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ έγινε ευνοϊκά δεχόμενη από την κυβέρνηση, παράξενο ε; Σας πληροφορώ καθόλου, γιατί στην ουσία είναι ένα θεόσταλτο δώρο. Δεν πετάς Νίκο μου σωσίβιο σε μια κυβέρνηση που κατρακυλάει και αντί να της προκαλέσεις πρόβλημα να πετυχαίνεις το αντίθετο, δίνοντας στήριγμα στον Μητσοτάκη. Καλά θα πείτε πας καλά; Καταθέτουν μομφή και τον στηρίζουν; Αφού συμμετέχουν και τα υπόλοιπα κόμματα. Ναι, οι υπόλοιποι δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά, αλλά άλλο αυτό και άλλο να σπεύδω να προτείνω κάτι, που είναι βούτυρο στο ψωμί της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Γιατί; Ας το αναλύσουμε! Σύμφωνα με τον κανονισμό του κοινοβουλίου επί δύο ημέρες θα μιλούν για την πρόταση δυσπιστίας και το αποτέλεσμα θα είναι, ακόμη και αν ακουστούν σημαντικότατα πράγματα και αποκαλύψεις σχετικά με το «έγκλημα στα Τέμπη», ότι θα έχει μια και μοναδική κατάληξη. Το απόγευμα της Πέμπτης η Βουλή θα ανανεώσει την εμπιστοσύνη της στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μην ξεχνάμε ότι είχε πάρει 41% ή το λάθος του Έλληνα που του έδωσε αυτοδυναμία.

Αυτά την Πέμπτη. Την επόμενη ημέρα τα γνωστά ελεγχόμενα ΜΜΕ (κανάλια, ιστοσελίδες, εφημερίδες), θα μας λένε για θρίαμβο Μητσοτάκη και ανανέωση της εντολής στην κυβέρνηση του, ενώ δεν θα παραλείψουν να μας μοστράρουν τον πρόεδρο της ΝΔ να δέχεται το χειροκρότημα των 157 βουλευτών του και αν κανείς αμφιβάλει θυμηθείτε να δείτε από Παρασκευή μέχρι και Σαββατοκύριακο τους ενθουσιώδεις τίτλους που θα γράφουν.

Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Η άλλη είναι να κατεβεί ο λαός στους δρόμους μέχρι αυτή η κυβέρνηση να γίνει παρελθόν και εφόσον φτάσουμε στις εκλογές ευρωβουλής ή άλλες, να γίνουν σύμφωνα με την πρόταση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλαδή διενέργεια εκλογών με διεθνείς παρατηρητές.

Γιατί η εμπιστοσύνη στην σημερινή κυβέρνηση είναι ήδη παρελθόν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ