Κολωνος: Πότε αποφυλακίζεται η μητέρα της 12χρονης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τεράστια ήταν η δικαίωση και η ικανοποίηση που σκόρπισε χθες η απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με την φρικώδη υπόθεση του Κολωνού. Ο βασικός κατηγορούμενος, Ηλίας Μίχος, κρίθηκε ένοχος για τους βιασμούς και την μαστροπεία της 12χρονης ενώ αθωώθηκε η μητέρα της η οποία καθόταν στο εδώλιο χωρίς λόγο.

Την ερχόμενη Δευτέρα, 1η Απριλίου η διαδικασία θα συνεχιστεί καθώς θα ανακοινωθούν οι ποινές προς τους κατηγορούμενους. Παράλληλα, την ίδια μέρα ή την Τρίτη αναμένεται να βγει από την φυλακή και η μητέρα της ανήλικης.

Χθες, μετά την ανακοίνωση της απόφασης, αγόρευσαν οι δικηγόροι των καταδικασθέντων, οι οποίοι ζήτησαν την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Την Δευτέρα θα γίνει η εισαγγελική πρόταση για τις ποινές και στη συνέχεια το δικαστήριο θα προχωρήσει στην ανακοίνωσή τους λαμβάνοντας ή όχι τα ελαφρυντικά. Παράλληλα, υπάρχει περίπτωση να δοθεί αναστολή σε καταδικασθέντες μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Είναι σίγουρο πως η υπόθεση θα εξεταστεί σε δεύτερο βαθμό καθώς οι δικηγόροι θα ασκήσουν έφεση.

Πάντως, στην ίδια υπόθεση υπάρχει ακόμα ένα «μέτωπο». Αφορά ακόμα εννέα πελάτες τους οποίους η ανήλικη αναγνώρισε αργότερα όταν είχε προχωρήσει η έρευνα για τους 26 πρώτους κατηγορούμενους. Μόλις ολοκληρωθεί η δεύτερη ανάκριση, θα αποφασιστεί ποιοι από αυτούς θα παραπεμφθούν σε δίκη.

Μιλώντας χθες στην εκπομπή Tlive ο δικηγόρος της μητέρας, Απόστολος Λύτρας ανέφερε:

«Η εντολέας μου δεν θα διεκδικήσει αποζημίωση, το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να βρεθεί κοντά στα παιδιά της».

Ο κ. Λύτρας ότι η γυναίκα προσπάθησε να ξεσκεπάσει ένα κύκλωμα και κατήγγειλε τον βιασμό του παιδιού της, αλλά βρέθηκε στην φυλακή.

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν χθες στο δικαστήριο. Όπως περιέγραψε ο συνήγορος, στο άκουσμα της απόφασης η μητέρα έβαλε τα κλάματα, αγκάλιασε τους συνηγόρους της, ενώ είδε δύο από τα παιδιά της και τα αγκάλιασε.

Τέλος, ο κ. Λύτρας ανέφερε πως η 12χρονη τα πάει πολύ καλύτερα, έχει σημειώσει πρόοδο στο σχολείο και θέλει να γίνει εισαγγελέας όταν μεγαλώσει!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ