Ο αμερικανικός στρατός επιδιώκει να αγοράσει τουρκικά προϊόντα για να προμηθεύσει την Ουκρανία με πυραύλους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Bloomberg αποκάλυψε ότι το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ διαπραγματεύεται με Τούρκους παραγωγούς TNT και νιτρογουανιδίνης, σημειώνοντας ότι τα εξαρτήματα που αγοράζονται από την Τουρκία είναι πιθανό να βοηθήσουν στην τριπλασιασμό της παραγωγής βλημάτων 155 mm.

Το πρακτορείο θεώρησε ότι ο στρατός των ΗΠΑ έλαβε αυτή την απόφαση στο πλαίσιο των καθυστερήσεων στη στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως δημοσιεύει η ιστοσελίδα «Arabi 21».

Οι γραμμές της τουρκικής αμυντικής εταιρείας Repkon αναμένεται να παράγουν περίπου το 30 τοις εκατό των βλημάτων πυροβολικού των 155 mm που παράγονται στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι το 2025.

Το Πεντάγωνο είχε αγοράσει 116.000 οβίδες από την τουρκική εταιρεία Arca Defense για παράδοση το 2024.

Η στρατιωτική συνεργασία έχει επίσης προγραμματιστεί να συζητηθεί κατά την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις Ηνωμένες Πολιτείες τον ερχόμενο Μάιο.

Από την πλευρά του, ο Βλαντιμίρ Γερανόσιαν, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνιολογίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Κυβέρνησης της Ρωσίας, είπε ότι δεν υπάρχουν μεγάλες εγκαταστάσεις παραγωγής στον κόσμο που να επιτρέπουν τον εφοδιασμό του ουκρανικού πυροβολικού με πυραύλους.

Όπως δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας, χρειάζονται 200.000 βλήματα των 155 χλστ. το μήνα.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία προσπαθεί να διατηρήσει ομαλές σχέσεις με τη Ρωσία και πιθανότατα δεν θα στείλει πυραύλους απευθείας στην Ουκρανία, οπότε η Τουρκία μπορεί να εξάγει μια ορισμένη ποσότητα βλημάτων 155 mm στους Αμερικανούς (και αυτοί με τη σειρά τους να τα μεταφέρουν στην Ουκρανία).

Νωρίτερα, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ (Πεντάγωνο) ανακοίνωσε ότι ένα εργοστάσιο πυρομαχικών που κατασκευάστηκε σε συνεργασία με εργολάβους στον τομέα της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας θα ξεκινήσει την παραγωγή στα τέλη του 2025, ενώ οι παρατηρητές περίμεναν ότι η Τουρκία θα γίνει ο μεγαλύτερος πωλητής βλημάτων πυροβολικού στις Ηνωμένες Πολιτείες στις αρχές του τρέχοντος έτους.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ