Κωνσταντινούπολη: Όλα δείχνουν θριαμβευτική επικράτηση Ιμάμογλου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεγάλος θριαμβευτής αναμένεται να αναδειχτεί ο Εκρέμ Ιμάμογλου στην κρίσιμη αναμέτρηση της Κωνσταντινούπολης, καθώς, με βάση τα πρώτα αποτελέσματα, προηγείται με σημαντική διαφορά του αντιπάλου του, Μουράτ Κουρούμ, εκλεκτού του Ταγίπ Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, με καταμετρημένο το 8% ο Ιμάμογλου συγκεντρώνει το 49,5% ενώ ο Κουρούμ έχει κερδίσει το 42,7% των ψηφοφόρων. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι άνθρωποι που στήριξε στις δημοτικές εκλογές ο Τούρκος πρόεδρος φαίνεται να χάνουν και στις άλλες δύο μεγάλες πόλεις της Τουρκίας, δηλαδή την πρωτεύουσα Άγκυρα και τη Σμύρνη, παραδοσιακό «προπύργιο» της αντιπολίτευσης.

«Έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα αυτή τη στιγμή και τα παρακολουθούμε με αγωνία. Η εικόνα που έχουμε ικανοποιεί πολύ, αλλά δεν πρέπει να μιλάμε πριν να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα από τον δήμο», ανέφερε σε μια πρώτη δήλωσή του ο Εκρέμ Ιμάμογλου, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα.

Παράλληλα, ο νυν δήμαρχος της Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς, ο οποίος είναι επίσης υποψήφιος του CHP (Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα), του κόμματος της αντιπολίτευσης στο οποίο ανήκει και ο Ιμάμογλου, κήρυξε τη νίκη του, βασιζόμενος στα αρχικά αποτελέσματα, τα οποία δείχνουν ότι προηγείται του αντιπάλου του από το κυβερνών κόμμα ΑΚP κατά σχεδόν 20%!

Το ΑΚΡ, όμως, χάνει και στην Επικράτεια, καθώς στο 22% των ψήφων συγκεντρώνει ποσοστό 38,16% έναντι 39,26 που συγκεντρώνει το CHP. Ως εκ τούτου, η αντιπολίτευση έχει πάρει, ξεκάθαρα πλέον, «κεφάλι» στη δυτική Τουρκία και τα μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ το κυβερνών κόμμα εξακολουθεί να διατηρεί τις δυνάμεις του στην ενδοχώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ