Ρωσία: Από σήμερα επιστρατεύονται 150 χιλιάδες Ρώσοι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τη Δευτέρα 1 Απριλίου ξεκίνησε στη Ρωσία η εαρινή επιστράτευση για στρατιωτική θητεία στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Σύμφωνα με το διάταγμα του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, θα διαρκέσει έως τις 15 Ιουλίου. Συνολικά, σχεδιάζεται να ενταχθούν στο ρωσικό στρατό 150 χιλιάδες νέα άτομα.

 Όπως σημειώνει το RBC, αυτό είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από την περασμένη άνοιξη, όταν 147 χιλιάδες νεοσύλλεκτοι ενσωματώθηκαν στον στρατό.

Από την 1η Ιανουαρίου 2024, το ανώτατο όριο ηλικίας στράτευσης αυξήθηκε από τα 27 στα 30 έτη, ενώ το κατώτερο όριο παρέμεινε το ίδιο – 18 ετών. Στις 29 Μαρτίου το Γενικό Επιτελείο διέγραψε από το στρατιωτικό μητρώο και έστειλε στην εφεδρεία όσους έκλεισαν πέρυσι τα 27 τους χρόνια.

Αναμένεται επίσης να σταλούν κλήσεις σε στρατεύσιμους με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Η ηλεκτρονική κλήση θεωρείται ότι επιδόθηκε επτά ημέρες αφότου εμφανιστούν σχετικές πληροφορίες στο σχετικό μητρώο.

Από τη στιγμή που θα λάβουν την κλήση, οι υπόχρεοι για στρατιωτική θητεία απαγορεύεται να φύγουν από τη χώρα. Η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αρχίζει να ισχύει από την ημέρα αποστολής της κλήσης στον στρατεύσιμο ή από την ημέρα επίδοσης της αυτοπροσώπως έναντι υπογραφής. Εάν δεν εμφανιστεί στο στρατιωτικό γραφείο εγγραφής και στράτευσης σε 20 ημέρες μετά την παραλαβή της κλήσης, θα του επιβληθεί πρόστιμο έως 30 χιλιάδες ρούβλια. Επιπρόσθετα, θεσπίζονται περιοριστικά μέτρα κατά τέτοιων επίστρατων.

Την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας της Κρατικής Δούμας, Αντρέι Καρταπόλοφ , διευκρίνισε ότι σε αυτήν την εκστρατεία στρατολόγησης προτεραιότητα δίνεται στις έντυπες κλήσεις παρά στις ηλεκτρονικές.

Τον Σεπτέμβριο του 2023, ο αναπληρωτής υπουργός Ψηφιακής Ανάπτυξης Όλεγκ Κατσάνοφ ανακοίνωσε ότι το ενοποιημένο μητρώο στο οποίο θα τοποθετούνται οι ηλεκτρονικές ατζέντες θα αρχίσει να χρησιμοποιείται πλήρως το 2025.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ