Τέταρτη έκδοση για το πετυχημένο βιβλίο του Γιώργου Χαρβαλιά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Σάββατο 6 Απριλίου, ημέρα επετείου της ναζιστικής εισβολής στην Ελλάδα, στις 11:30 π.μ. στην αίθουσα «Μανώλης Καρέλλης» της Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου, παρουσιάζεται η ανανεωμένη τέταρτη έκδοση του βιβλίου- ορόσημου για τις ελληνογερμανικές σχέσεις «Γιαβόλ! Αίμα, Λήθη και Υποτέλεια» του Γιώργου Χαρβαλιά (Εκδόσεις ΠΕΔΙΟ).

Μετά την εξαιρετική απήχηση των εκδηλώσεων για τα γερμανικά εγκλήματα της Κατοχής και το ανοικτό ζήτημα των επανορθώσεων στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, τα Καλάβρυτα και τη Λευκωσία, επόμενος σταθμός παρουσίασης του βιβλίου «Γιαβόλ» είναι η πρωτεύουσα της μαρτυρικής Κρήτης.

Η εμπλουτισμένη τέταρτη έκδοση της ανατρεπτικής έρευνας του Γιώργου Χαρβαλιά, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά μετά την κυκλοφορία της, περιέχει 150 επιπλέον σελίδες πολύτιμης τεκμηρίωσης με ειδικό αφιέρωμα στους τόπους θυσίας της Κατοχής και πληθώρα στοιχείων για τις γερμανικές ωμότητες στην Κρήτη, αλλά και την προσπάθεια επαναχάραξης της ιστορίας με στόχο την άμβλυνση των εντυπώσεων για τα ναζιστικά εγκλήματα.

«Γιαβόλ! Αίμα, Λήθη και Υποτέλεια»: Τέταρτη έκδοση για το βιβλίο του Γιώργου Χαρβαλιά

Το «Γιαβόλ» προλογίζει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, χαρακτηρίζοντας «ανεκτίμητη» τη συνεισφορά του στη θεμελίωση των ελληνικών απαιτήσεων έναντι της Γερμανίας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Νότης Μαριάς, καθηγητής Θεσμών ΕΕ Πανεπιστημίου Κρήτης, Μέλος Γραμματείας ΕΣΔΟΓΕ, πρώην ευρωβουλευτής

Μανούσος Παραγιουδάκης, Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Δρ. Αριστομένης Ι. Συγγελάκης, Συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών (ΕΣΔΟΓΕ)

Γιώργος Χαρβαλιάς, πολιτικός αναλυτής και συγγραφέας του βιβλίου.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιώργος Σαχίνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ