Βουλγαρία: Διαμαρτυρία κατά των μεταναστών – Θέλουν μόνο παντρεμένα ζευγάρια με παιδιά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε διαμαρτυρία κατέβηκαν οι πολίτες του Χαρμανλί με αιτήματα για το κέντρο μεταναστών που βρίσκεται στην πόλη.

Έως και 400 θα πρέπει να είναι ο αριθμός των ατόμων που φιλοξενούνται στο Κέντρο Εγγραφής και Υποδοχής (ROC) και θα πρέπει να είναι παντρεμένα ζευγάρια με παιδιά και όχι «άγαμοι». Αυτός είναι ο στόχος μας, είπε ο Ντάνιελ Γκρόζεφ από την επιτροπή πολιτικής πρωτοβουλίας, που επιμένει να κλείσει το ίδρυμα και να το μετακινήσουν, είπε στο συλλαλητήριο-πομπή, σύμφωνα με το BTA.

Η πορεία ξεκίνησε από το κέντρο της τοπικής κοινότητας. Επικεφαλής του ήταν μοτοσικλετιστές της τοπικής λέσχης «Τσακάλια».

2 32

Η πορεία κατευθύνθηκε προς το ΡΟΚ, όπου οι δυσαρεστημένοι έκλεισαν για μία ώρα την έξοδο της πόλης προς τον αυτοκινητόδρομο «Μαρίτσα».

Στην ομιλία του, ο Γκρόζεφ ανέφερε ότι δύο από τους στόχους έχουν ήδη επιτευχθεί με το άνοιγμα μονάδας χωροφυλακής στην πόλη και την έκδοση κυβερνητικής απόφασης ότι αυτά τα κέντρα στη χώρα θα φυλάσσονται από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ωστόσο, δεν έχουν εκπληρωθεί όλα τα αιτήματά μας προς την Κρατική Υπηρεσία για τους Πρόσφυγες, είπε νωρίτερα ο Γκρόζεφ.

Ανέφερε ότι πρέπει να αποκατασταθεί η περίφραξη του στρατοπέδου και να τοποθετηθεί βιντεοεπιτήρηση με κάμερες αναγνώρισης προσώπου.

Παραβιάζεται η απογευματινή απαγόρευση κυκλοφορίας, εισάγονται όπλα, αλκοόλ, ναρκωτικά, υπάρχουν περιπτώσεις που τεκμηριώνονται από τις αρχές, εξήγησε ο Γκρόζεφ.

Ο  Βέντσισλαβ Γκοσποντίνοφ, επίσης από την επιτροπή πρωτοβουλίας, επεσήμανε ότι η σημερινή χωρητικότητα των 1.700 ατόμων είναι απαράδεκτη, καθώς αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 10% του πληθυσμού της πόλης. Νέοι άνδρες από το κέντρο συγκεντρώνονται σε ομάδες στην πόλη, ενοχλούν τις νέες γυναίκες και τα κορίτσια, σημείωσε.

Dnes.dir

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ