Βούτσιτς σε Μακρόν: Πάντοτε η Γαλλία μας ακούει όταν έχουμε πρόβλημα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς  δήλωσε χθες το απόγευμα στο Μέγαρο των Ηλυσίων στο Παρίσι ότι η Σερβία βασιζόταν πάντα στη Γαλλία περισσότερο κατά τον Πρώτο και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς και σήμερα όταν η χώρα έχει πρόβλημα.

«Σήμερα, φέτος, γιορτάζουμε την 185η επέτειο από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων. Η Γαλλία ήταν πάντα η πιο κοντινή μας στην Ευρώπη. Υπολογίσαμε περισσότερο στη Γαλλία τόσο στον Α’ και στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ακόμα και σήμερα, όταν έχουμε πρόβλημα, θέλω να σας πω ότι προσωπικά μπορούσα πάντα να βασιστώ σε εσάς, να σας τηλεφωνήσω. Θέλω να πω στον γαλλικό λαό ότι υπάρχουν λίγοι ηγέτες στην Ευρώπη και στον κόσμο που θέλουν να ακούσουν κάποιον, ειδικά αυτούς που είναι μικρότεροι από αυτούς», είπε ο Βούτσιτς σε ομιλία του, παρουσία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

1 85

Επεσήμανε ότι ο Μακρόν έχει μια εξαιρετική ιδιότητα ότι ήθελε να ακούσει τη γνώμη, ακόμα κι αν δεν του άρεσε πάντα αυτή η γνώμη, ακόμα κι αν νόμιζε ακριβώς το αντίθετο, εκείνων που σημαίνουν κάτι στα Δυτικά Βαλκάνια.

Απόψε, ο Πρόεδρος Βούτσιτς ευχαρίστησε τη Γαλλία και τον Πρόεδρο της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν, για τη μεγάλη υποστήριξή τους στη Σερβία στην ευρωπαϊκή της πορεία και για την προστασία που παρείχε στη Σερβία όταν, όπως είπε, δεν ήταν εύκολο.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω που μπορείτε πάντα να μας ακούτε, που θέλετε να μας ακούσετε. Θέλω να ευχαριστήσω τη Γαλλία για τη μεγάλη υποστήριξή της στη Σερβία, όχι μόνο στο ευρωπαϊκό της ταξίδι, αλλά και που μας προστάτεψε όταν δεν ήταν εύκολο , γιατί ξέρω πώς κάποιοι ανυπομονούσαν να ξεκαθαρίσουν λογαριασμούς και να βρουν αρκετούς λόγους για να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς με τη Σερβία», είπε ο Βούτσιτς στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο Πρόεδρος Βούτσιτς πρόσθεσε ότι η Σερβία πάντα υποστήριζε την ακεραιότητα της Β-Ε, αλλά και την ακεραιότητα της Δημοκρατίας Σέρπσκα εντός της Β-Ε, σύμφωνα με την Ειρηνευτική Συμφωνία του Ντέιτον, ότι θα συνεχίσει να το πράττει και ότι η Γαλλία μπορεί πάντα να υπολογίζει σε αυτήν.

«Όσον αφορά όλα τα άλλα, πιστεύω ότι υπάρχουν ακόμη πολλοί τομείς στους οποίους θα εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας. Σας εμπιστευόμαστε, κύριε Πρόεδρε. Μου υποσχέθηκες μερικά μικρά πράγματα – που είναι μικρά πράγματα για σένα και για μένα και για εμάς, για τη χώρα μας, μεγάλα πράγματα. Και το εκπλήρωσες πλήρως. Είσαι άνθρωπος του λόγου σου, σε εμπιστεύομαι πάρα πολύ. Σεβόμαστε και αγαπάμε επίσης τη Γαλλία απεριόριστα», είπε ο Βούτσιτς.

Tanjug

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ