Τρομερό χτύπημα στο Κίεβο…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η φωτογραφία είναι από τον τεράστιο θερμοηλεκτρικό σταθμό Τρυπυλίας, ο οποίος δέχτηκε επίθεση από τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις

Η εγκατάσταση καταλαμβάνει έκταση 281,3 εκταρίων στην περιοχή Obukhiv του Κιέβου, όπου ο μαύρος καπνός συνεχίζει να εξαπλώνεται μετά την επίθεση.

Ο θερμοηλεκτρικός σταθμός Τρυπυλίας θεωρείται ο ισχυρότερος σταθμός ηλεκτροπαραγωγής στην περιοχή. Στεγάζει εγκαταστάσεις ηλεκτροπαραγωγής συνολικής ισχύος 3600 MW, εκ των οποίων η εγκατεστημένη ισχύς των θερμοηλεκτρικών σταθμών είναι περίπου το 57%. Έπειτα από την καταστροφή του Τσερνόμπιλ, ήταν ο κύριος παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουκρανία.

Ο σταθμός παρέχει ηλεκτρική ενέργεια όχι μόνο στο Κίεβο και την περιοχή, αλλά και στις γειτονικές περιοχές Τσερκάσι και Ζιτομίρ.

Το χτύπημα πάντως προκαλεί εντύπωση διότι τον Αύγουστο του 2023, η ουκρανική Centerenergo που τον διαχειρίζεται, ανακοίνωσε επίσημα ότι η εγκατάσταση ήταν 100% εξοπλισμένη με μέσα προστασίας από βομβαρδισμούς.

Κάτι τέτοιο αποδείχτηκε ότι δεν ισχύει, με αποτέλεσμα να έχουμε ίσως το μεγαλύτερο χτύπημα σε υποδομές που έχει δεχτεί η Ουκρανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ