Τεμπη: O ανακριτής επιβεβαιώνει την εκχωμάτωση και το μπάζωμα – Η αλλοίωση ξεκίνησε από τις πρώτες ώρες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

O ανακριτής επιβεβαιώνει την εκχωμάτωση και το μπάζωμα και δίνει εντολή για έρευνα στο οικόπεδο όπου βρίσκονται τα υλικά που απομακρύνθηκαν από τον τόπο της τραγωδίας

Ο Σωτήρης Μπακαΐμης κατέληξε στο συμπέρασμα πως από τις πρώτες ώρες έγινε εκχωμάτωση στο σημείο της σύγκρουσης, όπως προκύπτει από το περιεχόμενο της διάταξης που εξέδωσε για τον διορισμό πραγματογνώμονα ώστε να ερευνηθούν τα μπάζα που ανακαλύφθηκαν σε οικόπεδο ιδιώτη για τυχόν ανθρώπινα υπολείμματα και βιολογικό υλικό.

Την ώρα που η «γαλάζια» πτέρυγα αρνείται πεισματικά κάθε εμπλοκή στην όλη διαμόρφωση του χώρου, ο ίδιος ο ανακριτής βεβαιώνει πως υπήρξε εκχωμάτωση από τις μεσημβρινές ώρες της πρώτης κιόλας ημέρας της τραγωδίας (1/3) και χωρίς την τήρηση κανενός πρωτοκόλλου αδρανή υλικά από το σημείο μεταφέρθηκαν άτακτα σε οικόπεδο ιδιώτη.

«Ψάξτε για βιολογικό υλικό»

Αναφέρεται στην ανακριτική διάταξη: «…απαιτείται να διενεργηθεί έρευνα επί των ανακαλυφθέντων την 21-3-2024, στη θέση “ΠΗΓΑΔΙΑ” Ευαγγελισμού Τεμπών Λάρισας και έκτοτε φυλασσόμενων από αστυνομικές δυνάμεις, αδρανών υλικών (χωμάτων, κορμών δένδρων), που έχουν μεταφερθεί και εναποτεθεί στη θέση αυτή, σε ανοικτό ιδιωτικό χώρο, από τις μεσημβρινές ώρες της επομένης του δυστυχήματος (1-32023) έως και τις μεσημβρινές ώρες της 2-3-2023, από μεταφορέα που συνέδραμε τις επιχειρούσες δυνάμεις στον τόπο του δυστυχήματος… προκειμένου να διαπιστωθεί αν τυχόν υφίστανται στο χώρο που εναποτέθηκαν, καθώς και στα ίδια τα υλικά αυτά ανθρώπινα υπολείμματα, ίχνη, ή βιολογικό υλικό».

«Θα μπορούσα να τα είχα πετάξει»

Σε ένορκη κατάθεσή του, άλλωστε, στις 21 Μαρτίου ο Αθανάσιος Πανδρεμμένος, διαχειριστής και νόμιμος εκπρόσωπος εταιρείας από αυτές που έλαβαν πολλές χιλιάδες ευρώ για τη διαμόρφωση του χώρου, παραδέχτηκε την εμπλοκή του στο πεδίο καθώς και ότι μετακίνησε έως και 25 φορτηγά χώματος από το σημείο. Είναι εξοργιστικό δε το σημείο όπου περιγράφει πως θα μπορούσε και να τα είχε πετάξει γιατί χαρακτηρίστηκαν άχρηστα και κατά τύχη τα πήγε στο οικόπεδό του. «Τα παραπάνω χώματα… τα αφήσαμε αρχικά πιο πέρα από εκεί. Ομως επειδή εμπόδιζαν… μας ζητήθηκε από αυτούς που συντόνιζαν την επιχείρηση, από τα άτομα που δηλαδή βρίσκονταν μέσα στον χώρο του ατυχήματος, άτομα της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας (φορούσαν γιλέκα) και γενικά των διασωστικών συνεργείων που επιχειρούσαν να τα απομακρύνουμε από εκεί που τα είχαμε εναποθέσει… Τα μεταφέραμε σε ένα οικόπεδο κοντά στην περιοχή του ατυχήματος στον Ευαγγελισμό Λάρισας, σε απόσταση από 1,5 χλμ. από το αμμορυχείο της εταιρείας Πανδρεμμένος Αθανάσιος και ΣΙΑ ΟΕ… ήταν συνολικά, περίπου 20-25 φορτηγά φορτίο.

Αυτό άρχισε να γίνεται από τις μεσημβρινές ώρες της 1ης/3/2023 και έως τις μεσημβρινές ώρες της 2/3/2023. Τα χώματα αυτά και τα ξεριζωμένα δέντρα τα μετέφερα εκεί από δική μου πρωτοβουλία αφού δεν ήξερα πού να τα πάω. Τυχαία τα πήγα εκεί, θα μπορούσα να τα είχα πετάξει».

Βέβαια, είναι ουσιώδες να αναφέρουμε πως ο Ευάγγελος Φαλάρας, συντονιστής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, σε παλαιότερη δήλωσή του στο Documento είχε διαψεύσει αυτήν τη δήλωση λέγοντας σχετικά: «Οχι. Εγώ δεν ζήτησα εκχωμάτωση, ζήτησα από το ΣΟΠΠ να μου φέρουν τον εξοπλισμό για να μου δώσει την ευχέρεια να ελέγξω και να εντοπίσω νεκρούς και ζωντανούς».

Πάντως και από το διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό προκύπτει πως έχουν αφαιρεθεί χώματα από το σημείο όπου έπεσαν το καμένο βαγόνι και τα συντρίμμια του, τα οποία ήταν τα πρώτα που απομακρύνθηκαν από εκεί.

documentonews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ