Γυναίκες του Ισραηλινού Στρατού αρνούνται να πάνε σε βάσεις κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από τις 326 γυναίκες Ισραηλινές στρατιώτες που στρατολογήθηκαν αυτή την εβδομάδα, τουλάχιστον 126 αρνήθηκαν να πάνε στις στρατιωτικές βάσεις που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας για να ασκήσουν καθήκοντα επιτήρησης, αναφέρουν σήμερα τα ισραηλινά media.

2 59

i24news.tv

Όπως σημειώνεται, από τις 7 Οκτωβρίου 2023, είναι η τρίτη φορά που μεγάλος αριθμός νεοσυλλέκτων αρνείται να μετακινηθεί σε αυτά τα στρατιωτικά σημεία, αφού η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς σκότωσε 15 γυναίκες στρατιώτες στη βάση Nahal Oz και απήγαγε τουλάχιστον έξι κατά τη διάρκεια της άνευ προηγουμένου επίθεσής της στο νότιο Ισραήλ.

Τα ισραηλινά media αναφέρουν ότι περισσότερες από 100 γυναίκες αρνήθηκαν να επιβιβαστούν στα λεωφορεία για να τις μεταφέρουν από τα κέντρα στρατολόγησης τους σε στρατιωτικές βάσεις, όπου λαμβάνουν κυρίως καθήκοντα παρακολούθησης, όπως κάμερες παρακολούθησης που είναι εγκατεστημένες στα σύνορα της Γάζας, για να ανιχνεύουν πιθανά περιστατικά και να προειδοποιούν για αυτά.

Στην πραγματικότητα, πολλές από αυτές τις γυναίκες στρατιώτες ήταν αυτές που προειδοποίησαν, μήνες πριν από την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, για μια ασυνήθιστη δραστηριότητα της παλαιστινιακής ομάδας στον φράχτη των συνόρων. Αλλά οι περισσότερες από αυτές τις προειδοποιήσεις δεν ελήφθησαν υπόψη από τις ισραηλινές αρχές.

Η ισραηλινή κυβέρνηση εκτιμά ότι η Χαμάς κρατά ακόμη 19 γυναίκες κρατούμενες, μεταξύ των οποίων και γυναίκες στρατιώτες.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ