The Guardian: Η Τουρκία γίνεται χώρα εισόδου ναρκωτικών στην Ευρώπη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η τουρκική αστυνομία κατέσχεσε την τρίτη μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης στην ιστορία της χώρας, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλί Γερλικάγια, καθώς ομάδες παρακολούθησης του οργανωμένου εγκλήματος προειδοποιούσαν ότι η Τουρκία γίνεται σημείο εισόδου για ναρκωτικά που φτάνουν στην Ευρώπη.

Σε μια επιχείρηση σε τρεις επαρχίες, κατασχέθηκαν 608 κιλά κυρίως υγρής κοκαΐνης, δημοσίευσε ο Γερλικάγια στο X την Πέμπτη. Κατασχέθηκαν επίσης σχεδόν 830 κιλά πρόδρομων χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία του ναρκωτικού.

Ο Γερλικάγια είπε ότι η αστυνομική επιχείρηση είχε στόχο μια διεθνή συμμορία που φέρεται να διευθύνεται από έναν υπήκοο Λιβάνου-Βενεζουέλας, ο οποίος ήταν μεταξύ τεσσάρων αλλοδαπών μελών της κρατούμενης ομάδας οργανωμένου εγκλήματος, μαζί με εννέα Τούρκους.

«Η ποσότητα κοκαΐνης που κατασχέθηκε στην επιχείρηση… ήταν η τρίτη μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης που κατασχέθηκε κάποια στιγμή στην Τουρκία», είπε ο υπουργός.

«Διαμετακομιστικός κόμβος κοκαΐνης»

Ομάδες που παρακολουθούν το οργανωμένο έγκλημα λένε ότι η Τουρκία αναπτύσσεται ως διαμετακομιστικός κόμβος για την κοκαΐνη που έρχεται από τη Νότια Αμερική στην Ευρώπη καθώς η ασφάλεια σε λιμάνια όπως το Ρότερνταμ στην Ολλανδία γίνεται αυστηρότερη.

Σε μια έκθεση που έληξε τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, η Παγκόσμια Πρωτοβουλία κατά του Διακρατικού Οργανωμένου Εγκλήματος ανέφερε ότι η αύξηση κατά 44% στις κατασχέσεις κοκαΐνης στην Τουρκία μεταξύ 2021 και 2022 δεν αντικατοπτρίζεται στα στοιχεία για την εγχώρια κατανάλωση, «υποδηλώνοντας ότι η χώρα είναι πιθανό να χρησιμεύσει ως διάδρομος ναρκωτικών».

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ