Λιβύη: Ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ πολιτοφυλακών στην Τρίπολη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ ενόπλων ομάδων στην Τρίπολη το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή, σε ένα σκηνικό που επαναλαμβάνεται κατά καιρούς μεταξύ αντίπαλων ενόπλων ομάδων στην πρωτεύουσα της Λιβύης, σύμφωνα με αραβικά δημοσιεύματα.

Οι συγκρούσεις μεταξύ ένοπλων ομάδων σημειώθηκαν ξαφνικά και συνεχίστηκαν για περίπου μία ώρα, αναστατώνοντας τον πληθυσμό,  χωρίς να γίνουν γνωστοί οι λόγοι ή αν υπήρξαν θύματα.

Οι συγκρούσεις καταγράφηκαν σε περιοχές στο κέντρο της πρωτεύουσας που ήταν κατάμεστες από τους κατοίκους που γιόρταζαν τη δεύτερη μέρα του Άιντ αλ Φιτρ .

Ξέσπασε ανταλλαγή πυρών, ιδιαίτερα με βαρέα όπλα, μεταξύ των δυνάμεων της γνωστής ως «Δικαστικής Αστυνομίας» και μελών της «Αρχής Υποστήριξης Σταθεροποίησης».

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, αυτές οι συγκρούσεις σημειώθηκαν μετά τη σύλληψη ενός μέλους της Υπηρεσίας Κρατικής Ασφάλειας στο σημείο ελέγχου της Δικαστικής Αστυνομίας, ο οποίος με τη σειρά του συνέλαβε μέλη της Δύναμης Ράντα.

Εκρήξεις ακούστηκαν σε όλη την Τρίπολη και ακολούθησαν σφοδρά πυρά πολυβόλων.

Οικογένειες με παιδιά αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα πάρκα και τα καφέ στην ανατολική και νότια Τρίπολη, συμπεριλαμβανομένης της οδού του αεροδρομίου, της οδού Sika στην καρδιά της Τρίπολης και των εμπορικών οδών Τζέρμπα και Νουφαλίεν.

Η Υπηρεσία Ασθενοφόρων και Επειγόντων Περιστατικών του Υπουργείου Υγείας κάλεσε τους κατοίκους να μείνουν μακριά από σημεία της έντασης.

Αυτές οι ένοπλες ομάδες εμφανίστηκαν μετά την πτώση και τη δολοφονία του Μουαμάρ Καντάφι το 2011 για να καλύψουν το κενό ασφαλείας απουσία σταθερών κρατικών θεσμών, όπως σημειώνεται.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ