Τεμπη: Άφησαν κατηγορούμενο ελεύθερο χωρίς χρηματική εγγύηση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ούτε χρηματική εγγύηση, ούτε τίποτα δεν χρειάζεται να καταβάλει κατηγορούμενος στην πολύκροτη υπόθεση της «Σύμβασης 717», η οποία συνδέεται άμεσα με το έγκλημα στα Τέμπη, ο οποίος απολογήθηκε σήμερα, Παρασκευή 12/4, ενώπιον της Ελληνίδας Ευρωπαίας ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάππα, καθώς αφέθηκε ελεύθερος άνευ όρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εν λόγω κατηγορούμενος είναι στέλεχος της Διαχειριστικής Αρχής του Επιχειρησιακού Προγράμματος Υποδομών Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΥΔ/ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ) και αποτελεί τον πρώτο κατηγορούμενο που φεύγει από το ανακριτικό γραφείο μετά την απολογία του χωρίς να του επιβληθεί χρηματική εγγύηση ή κάποιος άλλος περιοριστικός όρος.

Χθες Πέμπτη, πάντως, δύο μηχανικοί της ΕΡΓΟΣΕ, κατηγορούμενοι κι αυτοί για την «αμαρτωλή» σύμβαση, αφέθηκαν μεν ελεύθεροι, αλλά είναι αναγκασμένοι να καταβάλουν χρηματική εγγύηση 800.000 ευρώ ο ένας και 500.000 ευρώ ο άλλος, ενώ τούς επιβλήθηκε και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Σημειώνεται πως το συνολικό ποσό που έχει επιβληθεί μέχρι στιγμής στους κατηγορούμενους που έχουν απολογηθεί και το οποία καλούνται να καταβάλουν ως χρηματική εγγύηση, για να αποφύγουν την προφυλάκιση, φτάνει τα 6.310.000 ευρώ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ