Επίσημη επίσκεψη Έντι Ράμα στο Παρίσι: Την πρώτη φορά που ήρθα περίμενα στην ουρά για ταξί, τώρα με υποδέχονται με στρατιωτικές τιμές!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Αλβανία είναι ανοιχτή σε οποιαδήποτε επένδυση προέρχεται από τη Γαλλία, ενώ είναι ευγνώμων για τον ρόλο του Παρισιού για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση των Βαλκανίων.

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα φρόντισε να υπογραμμίσει αυτό το μήνυμα στην κοινή δήλωση Τύπου με τον Πρόεδρο Μακρόν στα Ηλύσια. Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους, από την άλλη, αξιολόγησε την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στην Αλβανία.

Σύμφωνα με τα αλβανικά media, o Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, υποδέχθηκε τον Αλβανό πρωθυπουργό με στρατιωτικές τιμές.

Ο πρώτος πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Αλβανίας που επισκέφθηκε επίσημα σήμερα (12 Απριλίου 2024) και έγινε δεκτός με τις υψηλότερες στρατιωτικές τιμές στη Γαλλία.

3 24

Μετά από πρόσκληση του Γάλλου προέδρου, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα πραγματοποίησε σήμερα επίσημη επίσκεψη στο Παρίσι, όπου είχε συνάντηση στο Elysee με τον Εμμανουέλ Μακρόν και είχαν μαζί κατ’ ιδίαν συνομιλία.

Εκτιμώντας στο μέγιστο τις σχέσεις των δύο χωρών, κατά την κοινή δήλωση Τύπου ο Γάλλος Πρόεδρος συνεχάρη την Αλβανία για τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν, διασφαλίζοντας τη συνεχή στήριξη της χώρας μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Εμανουέλ Μακρόν, έδωσε έμφαση στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

«Να ενισχύσουμε την πολύτιμη συνεργασία μας σε όλους τους τομείς. Θα υπογράψουμε διακυβερνητικές συμφωνίες για τη διαχείριση των υδάτων, τον αειφόρο τουρισμό και την καινοτομία. Συμβούλιο Γαλλίας-Αλβανίας για την Καινοτομία»

Δεξίωση με στρατιωτική τελετή

Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη Αλβανού πρωθυπουργού αυτού του επιπέδου στην ιστορία των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Στο τέλος της δήλωσης, μια διακυβερνητική συμφωνία για τη διαχείριση των υδάτων, τον αειφόρο τουρισμό και την καινοτομία υπεγράφη από τον Υπουργό Οικονομίας, Πολιτισμού και Καινοτομίας της Αλβανίας.

 «Εντυπωσιασμένος από την υποδοχή του»

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα εντυπωσιάστηκε από την υποδοχή του Εμανουέλ Μακρόν στο Μέγαρο των Ηλυσίων στη Γαλλία.

Ο αρχηγός της αλβανικής κυβέρνησης θυμήθηκε την εποχή που ήταν μετανάστης, τη δεκαετία του ’90 και στάθηκε στην ουρά για να βρει ταξί.

1 116

«Εντυπωσιάστηκα από αυτήν την υποδοχή που μου έγινε. Μια τελετή που δεν είχα φανταστεί ποτέ στη ζωή μου, από τότε που πρωτοήρθα στη Γαλλία στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Όταν ήρθα από το αεροδρόμιο έμεινα στην ουρά για πολλή ώρα για να βρω ταξί. Τότε έζησα εκείνες τις μεγάλες δυσκολίες εκείνη την εποχή, όπως όλοι όσοι ήρθαν από την Αλβανία.

Νόμιζα ότι είχα δει τα πάντα, ώσπου μια μέρα, τώρα, έφτασα σε αυτό το παλάτι για να παραλάβω τη Λεγεώνα της Τιμής. Σήμερα είμαι πολύ περήφανος όχι για τον εαυτό μου αλλά για αυτή τη φιλία μεταξύ Αλβανίας και Γαλλίας. Πρώτη φορά στις σχέσεις μας που γίνεται δεκτός με αυτόν τον τρόπο εκπρόσωπος του αλβανικού κράτους. Εδώ κάναμε μια μικρή πλάκα με τον πρέσβη γιατί εδώ ήταν μια ομάδα ανθρώπων που εκείνη την εποχή στη δεκαετία του ’90 ήταν τόσο μικροί όσο τα δάχτυλα ενός χεριού.

Σήμερα είναι πολύ περισσότεροι, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που βρίσκονται στην Αλβανία για να επενδύσουν. Θέλω να σας ευχαριστήσω, καταρχάς, για την αποφασιστικότητα με την οποία ενθαρρύνατε αυτό το νέο κύμα προσέγγισης μεταξύ των βαλκανικών χωρών και της ΕΕ. Βάζοντας στο τραπέζι για να συνοδεύσει αυτή τη διαδικασία ολοκλήρωσης με μια διαδικασία ευθυγράμμισης. Βλέπουμε τα αποτελέσματα για την Αλβανία. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και το σχέδιο ανάπτυξης που εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μια ισχυρή, ενωμένη Ευρώπη που δεν παραμένει όμηρος των παλιών παραδοσιακών μεθόδων. Σήμερα βρισκόμαστε σε μια εντελώς διαφορετική κατάσταση», κατέληξε ο Ράμα.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ