Καταγγελία πως Hellenic Train χρησιμοποιεί το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας παρατύπως από το 2019

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Αντώνης Ψαρόπουλος, νομικός και πατέρας της 20χρονης Μάρθης που σκοτώθηκε στα Τέμπη, αποκάλυψε ότι η Hellenic Train χρησιμοποιεί το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας παρατύπως από το 2019. Η Μάρθη είναι η κόρη της Μαρίας Καρυστιανού, προέδρου του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων.

«H Hellenic Train κινείται στο εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο με βάση νόμο του 2022, ο οποίος επικύρωσε την συμφωνία παραχώρησης των σιδηροδρομικών μεταφορών από το ελληνικό Δημόσιο στην ίδια και με βάση συμφωνία πρόσβασης και χρήσης του δικτύου, η οποία υπογράφεται μεταξύ της σιδηροδρομικής επιχείρησης, δηλαδή της ίδιας και του διαχειριστή του δικτύου, δηλαδή του ΟΣΕ» ανέφερε στο Kontra24.

«Αυτή η σύμβαση χρήσης του δικτύου, η οποία είναι πολύ σημαντική διότι καθορίζει λεπτομέρειες αλλά και τις υποχρεώσεις των δύο συμβαλλόμενων μερών, πρέπει να υπογράφεται κάθε έτος. Επί τέσσερα χρόνια, δηλαδή από το 2019 οπότε υπογράφηκε η τελευταία σύμβαση, δεν έχει υπογραφεί συμφωνία πρόσβασης και χρήσης του δικτύου» εξήγησε ο κ. Ψαρόπουλος.

«Δεν υπογράφηκε ούτε μετά το δυστύχημα» υπερτόνισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ