Καιρός: Έρχονται λασποβροχές και αφρικανική σκόνη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπορεί τις τελευταίες ημέρες ο καιρός να θύμιζε…καλοκαιράκι, με υψηλές θερμοκρασίες και ηλιοφάνεια, όμως από αύριο, έρχεται νέο κύμα αφρικανικής σκόνης, ενώ μέσα στην εβδομάδα δεν αποκλείεται να κάνουν την εμφάνισή τους και οι λασποβροχές!

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, από αύριο ως και την Πέμπτη θα κάνει την εμφάνισή του νέο φαινόμενο σκόνης από την Σαχάρα, ενώ μια πρώτη τάση για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα δείχνει πως ο καιρός θα είναι αρκετά άστατος.

Σήμερα, Δευτέρα, η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σε όλη τη χώρα με λίγες αραιές συννεφιές στα κεντρικά, δυτικά και βόρεια. Όπως εξηγεί ο μετεωρολόγος, ο υδράργυρος ανεβαίνει αισθητά και θα φτάσει ως και τους 32 βαθμούς.

Ωστόσο, από αύριο, έρχεται από την Αφρική νέο κύμα αφρικανικής σκόνης, που θα συνοδευτεί και από λασποβροχές, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα.

Ο ίδιος εξηγεί πως το Σαββατοκύριακο αναμένονται αρκετές βροχές σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ η υγρή εναπόθεση πρόκειται να καθαρίσει την ατμόσφαιρα από την σκόνη και τη γύρη. Παράλληλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Ο καιρός το Πάσχα

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης επισημαίνει πως καθώς πλησιάζει η Μεγάλη Εβδομάδα, θα ανοίξει ο δρόμος για κίνηση κακοκαιριών από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη.

Ο καιρός τη Mεγάλη Eβδομάδα αλλά και το Πάσχα, σύμφωνα με τα μακροπρόθεσμα προγνωστικά στοιχεία θα είναι άστατος με βροχοπτώσεις και τον υδράργυρο να πέφτει σε κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες κοντά στους 19 με 23 βαθμούς Κελσίου. Όπως τονίζει ο μετεωρολόγος, τα φαινόμενα δεν θα είναι επικίνδυνα ωστόσο θα έχουμε έναν άστατο καιρό με βροχοπτώσεις μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα που θα κρατήσει μέχρι και το Πάσχα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ