Η σερβική αντιπροσωπεία υπέβαλε τροπολογία για την αναβολή της ένταξης του Κοσσυφοπεδίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σήμερα, η σερβική αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (PS SE) υπέβαλε 10 τροπολογίες στο κείμενο της σύστασης για την αποδοχή του λεγόμενου του Κοσσυφοπεδίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης (ΣτΕ), και ένας από αυτούς ζητά την αναβολή της απόφασης για το αίτημα της Πρίστινα για ένταξη.

Στο κείμενο, στο οποίο είχε πρόσβαση το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug, η τροπολογία υπ’ αριθμόν εννέα προτείνει η Συνέλευση να συστήσει στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης να αναβάλει την απόφαση για την αίτηση για ένταξη μέχρι το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (ΣΑΗΕ), όπως αναφέρεται, «καθορίζει ή εγκρίνει το καθεστώς του Κοσσυφοπεδίου και των Μετοχίων».

Μεταξύ άλλων, η σερβική αντιπροσωπεία ζήτησε να αλλάξει το προτεινόμενο κείμενο ώστε η ίδρυση της Ένωσης των Σερβικών Δήμων να αποτελεί προϋπόθεση για τη συνέχιση της διαδικασίας εξέτασης της εφαρμογής του λεγόμενου του Κοσσυφοπεδίου, και όχι μια μετα-ενταξιακή υποχρέωση όπως αναφέρεται στη σύσταση.

Επί του κειμένου της σύστασης για την αποδοχή της Πρίστινα κατατέθηκαν 15 τροπολογίες, οι οποίες θα εξεταστούν αύριο από τους βουλευτές στο Στρασβούργο.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ