Κοσσυφοπέδιο: Ο Αλμπίν Κούρτι συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη μετά την επίθεση του Ιράν με τα drones Saheed

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Άλμπιν Κούρτι, κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου το απόγευμα της Κυριακής (14 Απριλίου) μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση με drone και πυραύλους που πραγματοποίησε το Ιράν εναντίον του Ισραήλ τη νύχτα 13-14 Απριλίου 2024.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε η κυβέρνηση, κεντρικό θέμα αυτής της συνάντησης ήταν η επίθεση του Ιράν στο κράτος του Ισραήλ και οι πιθανές επιπτώσεις στην παγκόσμια και περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια.

Στο ανακοινωθέν αναφέρεται ότι η επίθεση έγινε από drones Shaheed, τα οποία είναι ιρανικής παραγωγής.

 «Χιλιάδες τέτοια drones έχει στην κατοχή της και η Σερβία, η οποία επιδεικνύει συνεχώς επιθετική συμπεριφορά προς την Πρίστινα, ειδικά κατά μήκος των συνόρων που μοιραζόμαστε», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

1 147

«Συνεδρίασε το Συμβούλιο Ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου», γράφει σήμερα η κυβερνητική ανακοίνωση στην Πρίστινα

«Οι θεσμοί ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου παρακολουθούν τις πρόσφατες εξελίξεις με αυξημένη προσοχή και παρακολουθούν την κατάσταση ασφάλειας σε συνεχή βάση και σε στενό συντονισμό και συνεργασία με την KFOR και τους στρατηγικούς εταίρους», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η κυβέρνηση του Άλμπιν Κούρτι καταδίκασε αμέσως την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, χαρακτηρίζοντάς την ως «μια άνευ προηγουμένου πράξη που ενέχει κίνδυνο για την αποσταθεροποίηση της Μέσης Ανατολής και την περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης ασφαλείας».

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ